Brobyggeren Ungt Entreprenørskap

Brobyggeren Ungt Entreprenørskap

98 ungdomsbedrifter har blitt etablert i løpet av skoleåret. Nå har de presentert seg for 90 dommere fra ulike deler av næringslivet. 16. mars kan du se resultatet på Fylkesmesterskapet.

I vinter har jeg vært så heldig at jeg har fått jobbe sammen med gjengen i Ungt Entreprenørskap Vestland. I perioden har de virkelig jobbet iherdig og kreativt på hvordan de skal tilrettelegge oppfølging av skoler, digital tilstedeværelse og brobyggerrollen mellom skole og næringsliv.

Ungdomsbedrift på videregående skole

Ett var programmene jeg har fått følge er Ungdomsbedrift hvor elever i videregående får opplæring og erfaring med å etablere, drive og avvikle sine egne ungdomsbedrifter gjennom ett skoleår. Ungdomsbedrift drives kun innenfor skolen og i samarbeid med lærer. Hvert år gjennomfører 12.000 elever Ungdomsbedrift.

Dedikerte dommere

Nå har nærmere 100 jurymedlemmer fra næringslivet bidratt med sin kompetanse når ungdomsbedriftene har presentert seg i de 12 ulike konkurransene til Fylkesmesterskapet. Kai Stoltz i GCE Ocean Technology var en av dem som deltok i arbeidet, og han kan si følgende om hvordan det er å kunne bidra i juryarbeidet for ungdomsbedrifter:

"Det å være med på juryarbeidet til ungdomsbedriftene er oppløftende. Hadde vi vært på deres nivå på deres alder hadde vi nok hatt flust med Norske Enhjørninger nå. De unge har også et iboende fokus på bærekraft som gir meg troen på framtiden. De unge har en fantasi som vi «voksne» ofte får noe ødelagt/må tone ned/ når vi trer inn i næringslivet. Mye god innovasjon kommer ut av å være uredd og litt naiv, her er det mye inspirasjon å hente fra de unge entreprenørene"

Mariell Sæternes i SRF, Lars Leegaard Marøy fra VilVite, Liv Fjeldstad fra BI Norwegian Business School, Roger Sætereng fra Vizrt, Martin Lavik Nygaard fra Q-Meieriene, Solbjørg Grøneng fra Sunnfjord Utvikling as og Per Heiberg-Andersen fra Fjordkraft

Vestlandets festdag for unge entreprenører

16.mars skal over 600 elever skal vise fremtidens løsninger på Fylkesmesterskapet som gjennomføres som en digital livesending.

"Hvert år samler vi nærmere 600 elever for å delta på Fylkesmesterskapet til Ungt Entreprenørskap. I 2021 skal vi lage en interaktivt entreprenørskapsfest som går helt fra Fitjar i sør til Florø i nord, forteller Ingrid Stensnes, prosjektleder og fagansvarlig for videregående skole i Ungt Entreprenørskap Vestland.
Ungt Entreprenørskap Vestland, Rakkar, Bergen Live og elevene bak Riktig Reklame ungdomsbedrift skal lage Vestlandets største hyllest av entreprenørskap for ungdom.

Meld deg på arrangementet på Facebook om du også vil se ung skaperkraft på vestlandet: PÅMELDING

Sendingen vil også være tilgjengelig via Bergens Tidende.

Les også

Vil du ha hjelp til å lykkes med ideer og prosjekter?
Sammen finner vi en helhetlig tilnærming til deres utfordringer og mål, og utarbeider en handlekraftig og langsiktig plan
Ta kontakt