Smakfull lansering på Engen
Foto: Petter Tran

Smakfull lansering på Engen

«Hvordan er kapasiteten din nå i november ? Vi åpner jo Engen Restaurant - råeste restaurantlokalet i Bergen og kunne trengt hjelp av en som er like dyktig som deg på marketing til å sørge for en panglansering, med events, social media, hype og alt sånn. Hva hadde du tenkt om det? 😊» skrev Lasse C. Smedsvig.
Lasse Smedsvig, Adam Schive Bjerck og Harald Aalvik

Seriegründerne, Lasse Smedsvig, Harald Aalvik i Askeladden & Co, Adam Schive Bjerck fra Adams Matkasse og resten av Team Engen holdt på med sjarmøretappen på Engen Restaurant. Slik beskrev gutta konseptet:

– Engen Restaurant blir et moderne brasserie, med innslag av New York Steakhouse, forklarer Adam.

Bergens svar på Teatercafeen

– Vi ønsker å hylle bygningen og dens historie. Vi har et mål om å bli Bergens svar på Teatercafèen. Det er en ideell lokasjon for det, med Den Nasjonale scene og Bergen Kino som nærmeste nabo, Kulturhuset i Bergen nedi gaten, og selvsagt planene som ligger fremme for scenekunsthuset også. Vi har troen på at Engen og området her vil komme sterkt tilbake de neste årene, sier Lasse C. Smedsvig.

Snikpremiere med Siderfestival

Målet var dermed å skape arrangementer og kommunikasjon som tok vare på det historiske samtidig som det representerte hva eierne står for og drømmer for fremtiden. Resultatet ble: Snikpremiere med Sidertog under Norsk Siderfestival før oppstart, generalprøve for familie og venner og offisiell åpning:

Snikpremie - noen uker før bygget var ferdig

Teatralsk åpning

Duoen Andreas Roksvåg og Ane Evjen Gjøvåg med bakgrunn fra Absence Crew og Oslo Danse Ensemble presenterte et utdrag fra "Mali befaler" som er dagsaktuell på Den Nasjonale Scene. Strykere fra Griegakademiet.

To gode naboer - Engen Restaurant og Den Nasjonale Scene

Andreas Roksvåg og Ane Evjen Gjøvåg har de slått seg sammen med Christine Sandtorv og Julian Berntzen, kjent for fengende musikk både for barn og voksne. Sammen har de skapt en forrykende og morsom familieforestilling i et eventyrlig univers.

Ikonisk bygning

Huseier, Petter Riise Boska forteller at det ikoniske bygget i mange år ble huset av avholdsorganisasjonen IOGT, som kjøpte det i 1929. Da hadde bygget vært brukt som festsal av Bergen Handelssamfunn, og ironien i at Hansa var samfunnets største kreditorer, og den påfølgende overtakelsen av IOGT var nok ikke tapt hos noen.

Petter Riise Boska

Skamløs stemning

DJ Anne Stinessen har spilt regelmessig på Bergens store og små scener siden 2014. Hun har bl.a spilt på VillVillVest, Bergen Assembly, HOT!HOT!HOT! og Bygdalarm. Stinessen spiller en mix av ulik dansbar musikk, fra hiphop til house. Hun er glad i en tung sub og en mektig powervokal og mikser skamløst sammen gammelt og nytt. 

Stinessen er også er en del av klubbkonseptet TJOMMI og tilknyttet Full Effekt Records som artist-DJ for bergensartisten Soffe og rnb-gruppen SINDIO

Påtroppende leder for Bergen Næringsråd, Monica Mæland gjennomførte den offisielle åpningen

"Lokalene på Engen har hatt tørke i 90 år, men dette er det slutt på nå. Det er fabelaktig når unge personer satser, tar risiko, skaper arbeidsplasser og spennende opplevelser. Lasse, Harald og Adam har vært grundere i mange år. Jeg har fulgt dem fra Adams matkasse, suksessen på Bjerck og nå en fantastisk bruk av et vakkert kulturhistorisk bygg i hjerte av byen vår. De er seriegründere som vi er veldig stolte av. Byen vår trenger flere som dem!» sa Monica Mæland, påtroppende leder for Bergen næringsråd før hun kuttet sløyfebåndet med kokkekniven til Adam.

Les også

Vil du ha hjelp til å lykkes med ideer og prosjekter?
Sammen finner vi en helhetlig tilnærming til deres utfordringer og mål, og utarbeider en handlekraftig og langsiktig plan
Ta kontakt