Trender innen tech og startups
Foto: Petter Tran

Trender innen tech og startups

Lucas H. Weldeghebriel i Shifter, Keith Mellingen i VRINN og Inge Ådland i Deloitte serverte techtrender og tok pulsen på startupmiljøet på årets siste First Tuesday. Evoy hanket inn prisen, Rising Star Vestland.

179 deltagere hadde møtt opp for å få serverte de siste techtrendene, få status på startupmiljøet fra Shifters ståsted og kåring av Rising Star Vestland 2022.

Årets siste First Tuesday

Trender blant norske startups

Lucas H. Weldeghebriel i Shifter sa følgende om startuptrender, og om det var kapitalkrise:

"De gode casene, spesielt tidligfase, får fortsatt godt med penger! Verdivurderinger går mest utover større runder. De gode casene får uansett penger. Det samme gjør «grønne» startups. Og de som kan vise en troverdig vei til lønnsomhet, eller er lønnsomme. Underskogen av spennende gründere og selskaper har aldri vært så bra som nå. Gründere investerer i gründere, gründere lærer av gründere. Det blir en tøff overgangsperiode for de største, noen vil dø på veien, men norsk startup-miljø har aldri hatt mer potensial enn det har nå."

Lucas tok pulsen på oppstartsmiljøet

Fosser frem i Bergen

Leif A. Stavøstrand leverte sin beste pitch, og det ga full uttelling da Evoy ble kåret til årets Rising Star Vestland. De øvrige finalistene, Ros-Mari Gaundal i BRGN by Lunde & Gaundal og Svein Ove Kvalsund i Kravia imponerte også juryen.

- For at Vestlandet skal fortsette å være en spennende region i fremtiden er vi helt avhengig av at vekstselskaper ser utenfor fylkets grenser. Evoy er et meget innovativt og hurtigvoksende selskap fra Vestlandet, med et stort globalt potensial. De er fortsatt i en relativt tidlig fase, men dette er nok bare starten på det som vil bli en veldig spennende reise for et ekte innovativt Vestlandsselskap, sa juryen som besto av Gøril Eikeland Selvik i Connect Vest, Henna Raknes i Amp Eleven og Svein Ove Langeland i Momentum.

Leif A. Stavøstrand i Evoy pitchet

Trender innen tech

Inge Ådland i Deloitte trendene for kommende år. Nå kan du lese 2023-rapporten og innsikten. Deloittes Tech Trends for 2023 trekker linjene fra de seks makrokreftene som driver informasjonsteknologien og åpner dørene inn i xTech. Keith Mellingen som er prisvinnede VR/AR-ekspert og klyngeleder i VRINN Immersive Learning Cluster ga innsikt i VR/AR og metaverset og hvordan brukes det i dag.

Les også

Vil du ha hjelp til å lykkes med ideer og prosjekter?
Sammen finner vi en helhetlig tilnærming til deres utfordringer og mål, og utarbeider en handlekraftig og langsiktig plan
Ta kontakt