Ungdom imponerer næringslivet

Ungdom imponerer næringslivet

400 elever i Vestland har presentert bedriftsideene sine til rådgivere fra næringslivet. Kort oppsummert: Rådgiverne er utrolig imponert av ungdommene og gleder seg til Fylkesmesterskapet, som blir som både julaften og 17.mai på en gang.

I løpet av to dager, via fem studio - Peak Sunnfjord i Førde, Atheno på Stord og på Green Floor hos Deloitte i Media City Bergen ble rådgiverne fra næringslivet presentert over 84 bedriftsideer. Årets Syretest var stor suksess, og ga læring både til ungdom og rådgivere fra næringslivet.


Bidrag til ung skaperkraft

Sjekk ut alle selskapene som deltok for å bidra til ung skaperkraft:

Isbjørn Is, Tryg Forsikring, Bergen kommune, BIR, Bouvet, Sparebanken Vest, Fjordkraft, Høyskolen Kristiania, VilVite, Etablerersenteret, Bergen Næringsråd, OK Kontor, Høgskulen på Vestlandet HVL, NCE Finance Innovation, Lerøy, Entro, NCE Seafood Innovation, Argentum Asset Management, Sjømatbedriftene, Salmon Group, First Tuesday Bergen, Sogn Næring og Deloitte.

Gullkorn fra rådgiverne

Flere av rådgiverne lærte selv mye av å delta på arrangementet. Les hvordan de oppsummerer dagene:

"Ungdommen har bærekraft gjennomgående i alt de gjør"
"Jeg har lært mye i dag. Både av ungdommene, Ungt Entreprenørskap og av de andre rådgiverne"
"Viktig for oss å være der ungdommene er. Det er dem som er fremtiden og som representerer ung skaperkraft på Vestlandet"
"Fantastisk hva elevene har utrettet på så kort tid"
"Har vært gøyeste dag på jobb"
"Nesten som jeg fikk lyst til å lage ungdomsbedrift selv."
"Skikkelig proft opplegg å kunne få møtt så mange elever fra hele fylket, samtidig som vi fikk nye bekjentskaper med rådgivere fra andre selskaper"
"Nå gleder jeg meg til Fylkesmesterskapet i mars. Det blir som 17.mai og julaften på samme tid"

Noen av rådgivere fra næringslivet

Smidig Syretest

“Vi er utrolig imponert over alle ungdommene som har presentert under Syretest, og veldig takknemlig for alle som har stilt opp for fremtidens kollegaer. I år har vi virkelig fått gjennomført Syretest på en smidig og effektiv måte som har gitt oss mulighet til å se alle ungdommene fra hele Vestland. Skolene er heldigitale, lærerne har forberedt elevene godt, vår digitale partner Deloitte har fått gjennomført studio på en profesjonell og sømløs måte. Dette er et fantastisk avspark til det som venter oss under fylkesmesterskapet. Vi gleder oss til fortsettelsen” sier en imponert prosjektleder for Syretest, Ingrid Stensnes i Ungt Entreprenørskap som skal klargjøre for Fylkesmesterskapet som avholdes 15.mars i Bergen og Førde."

Oppdragsgiver: Ungt Entreprenørskap Vestland
Rådgiver: Christina Sundli-Härdig, ihärdig

Les også

Vil du ha hjelp til å lykkes med ideer og prosjekter?
Sammen finner vi en helhetlig tilnærming til deres utfordringer og mål, og utarbeider en handlekraftig og langsiktig plan
Ta kontakt