Rigget for nyskapende høst

Rigget for nyskapende høst

Nå starter en rekke prosjekter for å styrke innovasjonsmiljøet på Vestlandet. Kunnskapsdeling, nytenkning og samhandling er felles for dem alle. Noe som er viktig om vi skal få enda flere til å starte opp.

Årlig holder Innovasjon Norge Innovasjonstalen. I år var tema: "Vippepunkt". De viste blant annet til undersøkelser om at færre unge mennesker ønsker å etablere egen bedrift. Entreprenørskapsaktiviteten i Norge er nå lavere enn i 2019. Til sammenlikning har Sverige opplevd en økning. Og Innovasjon Norge mottar færre søknaden til deres gründervirkemidler enn før koronakrisen.

I høst arrangeres flere viktige møteplasser som kan være med på å snu denne trenden.

Vestlandets innovasjonsfestival

18.-24.september arrangeres Vestlandets innovasjonsfestival som blir et høydepunkt for alle som er interessert i nyskaping og fremtidens muligheter. Som festivalsjef for Innovasjonsuken OPP skal jeg være i hjertet av innovasjon, teknologi og kreativitet.

Festivaluken er fullstappet med foredrag, workshoper og unike nettverksmuligheter. Arrangementskalenderen er åpnet, og flere arrangementer er allerede under planlegging.

Vestlandets største nettverk innen innovasjon og teknologi

First Tuesday har gjennom 23 år har blitt en av Vestlandets største nettverk innen innovasjon og teknologi. Årlig gjennomfører vi over ti arrangementer med spennende tema sammen med inspirerende foredragsholdere og fremoverlente samarbeidspartnere.

Jeg er beæret over å nå få muligheten til å bli styreleder i First Tuesday, en organisasjon dedikert til å forsterke kunnskapsdeling på en uformell møteplass.

I den nye rollen vil jeg kunne bidra til å videreutvikle kunnskapskonseptene og nettverksmulighetene. Jeg ser fram til å utvikle nye ideer og initiativer sammen med det dyktige teamet bak First Tuesday. Ta kontakt om du har innspill til gode foredragsholdere eller viktige tema du ønsker på First Tuesday-scenen fremover.

Nye, unge entreprenører

Ungt Entreprenørskap Vestland er en viktig brobygger mellom skole og arbeids- og næringsliv. Vi kickstarter skoleåret med å arrangere Drømmekonferansen for entreprenørskapslærere og deretter gjennomfører vi en kickoff-turne for skoleelever på Vestlandet. Målet med disse arrangementene er å inspirere og utruste neste generasjon entreprenører med de verktøyene de trenger for å skape sine egne bedrifter. Ønsker du å være mentor, støttespiller eller rådgiver? Meld din interesse

Shifter etablerer seg på Vestlandet

Shifter som skriver siste nytt om tech- og startupnyheter i Norge skal etablere seg på Vestlandet. Sammen med Innovasjonsuken OPP skal arrangeres "OPPkjøring til valg med OPP og Shifter". Det blir politikerduell for å høre lokalpolitikernes satsinger på verdiskaping og nyskaping på Vestlandet.

Arrangementet vil være en god mulighet til å møte likesinnede gründere, innovatører og forretningsfolk, dele ideer og bygge sterke nettverk. Samt få høre hva politikerne skal gjøre for å gi gode premisser for at vi skal lykkes med verdiskaping på Vestlandet.

Kristine Askvik i Shifter og Innovasjonsuken OPP inviterer til politikerduell

Rising Star Vestland

Sammen med Deloitte skal vi i First Tuesday Bergen arrangere Rising Star Vestland, en konkurranse dedikert til å anerkjenne og løfte frem Vestlandets mest lovende vekstselskaper. Dette er en unik mulighet for unge bedrifter å vise frem hva de har å tilby og potensielt ta sine ideer til det neste nivået.

Evoy ble fjorårets vinner av Rising Star Vestland

Alle disse spennende prosjektene håper jeg skal være med på å bygge og styrke Vestlandets innovasjonsmiljø. Ved å bygge sterke partnerskap og skape viktige kunnskapsarenaer.

Ser frem til en høst full av nyskaping og vekst. Følg med for å holde deg oppdatert på hva som skjer.

Les også

Vil du ha hjelp til å lykkes med ideer og prosjekter?
Sammen finner vi en helhetlig tilnærming til deres utfordringer og mål, og utarbeider en handlekraftig og langsiktig plan
Ta kontakt