Psykt viktig

Psykt viktig

I dag blir det født 9 barn i Bergen. 3 av de vil ha psykiske plager innen de er 21 år. I 2008 opplevde 8 % av unge mellom 18 og 25 år en alvorlig depresjon. I 2020 var det mer enn dobbelt så mange som ble alvorlig deprimert. Derfor satt vi Psykt viktig på agendaen!

Sammen med Torleif Markussen Lunde i Eitri Medical Incubator, Tone Skår i Norwegian Smart Care Cluster, Kari Øritsland i VIS - Vestlandets Innovasjonsselskap og Sverre Simen Hov i Bergen Næringsråd samlet vi fagfolk, gründere, ungdom, næringsliv og studenter til arrangementet, Psykt viktig på helseinkubatoren, Eitri.


Robin Dale Oen oppfordret til å tipse ungdom om The Dale Oen Experience. Kveldes høydare var ungdommene, Joakim og Isak som kom rett fra ekspedisjon og til foredrag.

Gründerpanelet bestående av Randi-Marie Pedersen i Adfectus, Sigrid Petersson Nedkvitne i Friskus og Joachim Vie i Norse Feedback hadde alle gode løsninger for knyttet til barn og ungdom psykiske helse. De kom med en klar oppfordring til hvordan vi andre kan fremsnakke prosjektene deres for at enda flere blir kjent med løsningene. Så en SHOUT OUT til dem!


Gerd Kvale som er kåret blant de 50 mest innflytelsesrike innen helse av Time Magazine hadde et innlegg om angstlidelser og avsluttet med: "Gi folk tilgang på behandling som virker".

Marianne Wik Sætre i DNB ga inspirasjon og eksempler på hvordan næringslivet kan ta samfunnsansvar. Bård Mossin Olesen fra Helsedirektoratets satsing DIGI UNG oppsummerte kvelden: "Ungdom trenger dere!"

Les også

Vil du ha hjelp til å lykkes med ideer og prosjekter?
Sammen finner vi en helhetlig tilnærming til deres utfordringer og mål, og utarbeider en handlekraftig og langsiktig plan
Ta kontakt