Kickoff for innovasjonsfestivalen
Foto: Innovasjonsuken OPP, Petter Tran

Kickoff for innovasjonsfestivalen

Om jeg digger at folk tar imot en oppfordring?Bildene fra årets kickoff for Innovasjonsuken OPP sier sitt..

Når vi skal skape møteplasser for kunnskapsdeling og nettverking for å øke innovasjonstakten og få enda flere gode ideer og selskaper fra Vestland til verden må vi tenke litt OPPned og få forskjellige folk og perspektiver fra scenen.

16.-22.september arrangerer vi innovasjonsfestival på Vestlandet. Nå har vi akkurat arrangert kickoff for arrangører.

"Hvordan lage fag, fest & fanteri til vestlendinger?"

Inviterer inn noen som evner å tenke OPPned, og som har god erfaring med å mikse fag, fest og fanteri. Dermed ble det talkshow med festivalsjefene:

Festivalsjefene delte sine erfaringer
  • Sturla Kverneng i Bergen Live arrangerte Bergen Games, byens første esport- og musikkfestival
  • Marie Jacobsen i Vi må snakke om i morgen skal skape en møteplass for kunnskapsdeling om klima- og naturkrisen under Innovasjonsuken OPP
  • Anna Myhrvold i NCE Finance Innovation som arrangerte Norway Fintech Festival Young, som fungerte som en forlengelse av klyngens flaggskip, Norway Fintech Festival
  • Elisabet Kolbrun Hansen som arrangerte Nordisk talefest hvor ungdom fra Norge, Sverige og Danmark arbeidet med talekunst
  • Vilde Blomhoff i Varmere Våtere Villere som har skapt en møteplass for klima, kunnskap og kultur, og ser på muligheten for å samarbeide om arrangementer under OPP

Design din egen fremtid  

Åsne Ådland-Dale jobbet på produktutviklingsavdelingen til Q-Meieriene / Kavli. Ferden gikk videre til bærekraftsdirektør i Sparebanken Vest. Nå jobber hun i gründerselskapet, Birdsview. Hun delte sine fem tips om hvordan du kan designe din egen fremtid.

Fem tips til dem som kjenner at det rykker litt i kroppen...

1. Definere en lett kommuniserbar trepunktsliste om hva du brenner for. Din Ikigai!

2. Aktiver nettverket ditt, og aldri slutt med det. Bestem deg for et mål om hvor mange “kaffedater” du kan klare å gjennomføre hver uke eller hver måned fremover.

3. Ting tar tid. Du må vente på svinghjuleffekten. Kanskje er noen av trådene du begynner å nøste i ikke riktig før neste gang.

4. Involver noen få “trusted allies”. Underveis i jakten, men også etterpå i forhandlinger.

5. Stol på magefølelsen - den gir deg ofte det beste svaret.

OPPned historier

Årets tema for Innovasjonsuken OPP er OPPned. Vi søker personer, selskaper og prosjekter som skal være til inspirasjon for vestlendinger. Derfor hadde vi invitert folk som kunne dele sine OPPned-historier.

Inspirasjon og innovasjonsboost

Vi startet med fem minutters inspirasjonsinnlegg fra:

🦸♀️Ingrid Kristoffersen i Ungt Entreprenørskap Vestland som holdt innlegg om hvordan barn og ungdom får reelle problemstillinger fra næringslivet som de løser. Hun har akkurat fått sjetteklassinger til å lage ideer for alt fra fake news til avfallsutfordringer i havnæringene til hvordan eldre kan bo lenger i hjemmene sine ved hjelp av teknologi.

Under Innovasjonsuken OPP skal Ungt Entreprenørskap i samarbeid med VilVite arrangere innovasjonscamp for ungdommer. De jakter nå på nye problemstillinger fra næringslivet.

🦄 Aslak Sverdrup i Innovasjon Norge som pratet om sin bakgrunn og hvordan innovasjonskraft er sentralt når det kommer til komplekse, globale utfordringer.

🦩Åsne Ådland-Dale var tidligere bærekraftsdirektør i Sparebanken Vest. Nå jobber hun i teknologi- og gründerbedriften i Birdsview. Åsne ga inspirasjon til hvordan vi kan designe vår egen fremtid.

💰Ove Gjelsvik i Connect Vest/VIS arrangerer Demo Day Vestland under innovasjonsfestivalen. Han skal hanke inn de beste gründerselskapene på Vestlandet for å presentere dem til investorene. På kickoff hadde han tatt oppfordringen fra festivalsjefen om å synge budskapet sitt.Det ble selvsagt en egenkomponert rap til byens legendariske låt "Rett opp og ned" av Lars Vaular.

🥷Petter Tran i Dråpe har utarbeidet flere klubbkonsepter, gründerselskaper og nettverksarenaer. Han hadde fått oppgaven med å fortelle hvordan vi skal sørge for at vestlendinger dukker opp på arrangementer.

💭 Ragnhild Nabben og Sveinung Sundfør Sivertsen i Fremtenkt sa følgende:

"Stort sett alt Fremtenkt gjør er litt OPPned, fordi kjernen i arbeidet vårt er å utfordre antagelser de vi jobber med tar for gitt. Det handler ofte om å snu vanetenkning på hodet for å vise hvor mye som kan være annerledes."

Aslak Sverdrup, leder for Innovasjon Norge Vestland

Maria Bøthun Hanedalen i DNB planlegger for den tradisjonsrike DNB NXT

Øyvind Ramdal i GC Rieber Eiendom vil fylle opp Innovasjonsdistriktet i Solheimsviken og Marineholmen med aktiviteter og arrangementer under OPP

Petter Tran i Quinn delte sine erfaringer med å etablere nye konsepter, historiefortellinger og arrangementer for vestlendinger

Ragnhild Nabben og Sveinung Sundfør Sivertsen i Fremtenkt delte sine OPPned tanker

Ungt Entreprenørskap skal få næringslivet til å gi utfordringer til elever som kan løse på innovasjonscamper under innovasjonsfestivalen

Ove Gjelsvik: jeg trekker tilbake det med pyse. Lars Vaular hadde vært stolt på hvordan du fremføre rap om årets Demo Day Vestland. Gleder oss til Finance Bro er klar igjen.

«Utrolig gøy og spennende! Alltid stas å få besøk fra så mange mennesker som arbeider med innovasjon» utbrøt Heidi Bjønnes Larsen, leder for innovasjonsinfrastruktur i Vestland fylkeskommune etter vel gjennomført kickoff for vestlandets innovasjonsfestival.

Vi i Innovasjonsuken OPP jobber med møtecuper med alle utekontorene til Innovasjon Norge, innovasjonsliga med gaming, innovasjonscamper hvor ungdom løser næringslivets problemer, koblinger fra forskning til livsendringer... Ta kontakt om du ønsker å bidra til årets innovasjonsfestival for vestlendinger.

Les også

Vil du ha hjelp til å lykkes med ideer og prosjekter?
Sammen finner vi en helhetlig tilnærming til deres utfordringer og mål, og utarbeider en handlekraftig og langsiktig plan
Ta kontakt