Restart av Bergen Design Festival
Foto: Synne Sofi Bårdsdatter Bønes

Restart av Bergen Design Festival

RESTART var hovedtema da Design Region Bergen samlet designmiljøet på Vestlandet til årets Bergen Design Festival.

På Kulturhuset i Bergen var galleriet fylt med kunstutstillinger og kulturscenene var rigget for fagfrokoster, panelsamtaler og sosiale møteplasser. En ypperlig arena for å løfte frem designmiljøet på Vestlandet.

ihärdig ble hyret inn for å bidra med prosjektledelse, konseptualisering og kommunikasjonsrådgivning i forbindelse med festivalen.

Startskudd for spennende samarbeid


Årets festivaltema handlet om å starte på nytt, og festivalen skulle fungere som et startskudd for ytterligere samarbeid på tvers i designmiljøet.

– Fremover skal designbransjen og bransjeorganisasjonene samles rundt bordene på Kulturhuset i Bergen og snakke om hva vi kan gjøre felles. Ut fra dette kommer det mange nye, spennende samarbeidsprosjekter. Design Region Bergen har som mål å være et nav som kobler aktørene sammen, og med dette bidra til å mobilisere og styrke designfeltet på Vestlandet, forteller Ingrid Helgesen om videre satsing.

Årets festivalprogram

Festivalprogrammet hadde lanseringsarrangementer, faglig påfyll, designutstillinger med unge talenter og feiring av designfeltet. Flere av arrangementene hadde lange ventelister, så det var tydelig at Designbyen Bergen var klar for designfestival.

"Hvor var du da Bergen Design Festival var fullbooket?"


Her kan du få en smakebit på hva som skjedde under Vestlandets designfestival:

22.11.21: Festivalåpning med Ingrid Helgesen og Tom Morgan i Design Region Bergen og næringssjef Elin Sjødin Drange i Bergen kommune


22.11.21: Lansering av mote- og tekstilbransjen på Vestlandet NF&TA Vest og fagseminar om "Tekstil & merkevare"

23.11.21: Panelsamtale: "Livet etter designstudiet". Linjeforeningen Raster, Grafill og Design Region Bergen inviterte Stine Malene Foss Bergen i Studio Boi, Christian Bergheim i ANTI Bergen, Åshild Kanstad Johansen og Eirik Hitland Johannessen i Overhaus til å dele sine erfaringer med Vestlandets designstudenter

23.11.21: Panelsamtale: "Hvordan er fremtidens designbyrå?" Askild Meltvik i Haltenbanken, Margrete Birkeland i SANS, Truls Petter Bergh i Cure design- og digitalbyrå, Camilla Ådland Jensen  i Netlife Bergen og Mario Urban Mannsåker i OK Kontor deltok i panelsamtalen med Anders Waage Nilsen


24.11.21: Teknologi- og designbyråene svarte på: "Hvordan kan design og teknologi redde verden?" med André Heie Vik i Knowit Experience, June Aarseth i Kraftlauget, Gordon Ryan i Sopra Steria, Asle Birkeland i Agens og Sissel Falch i Haltenbanken
25.11.21: "Livsviktig design" var på agendaen da Monica Hannestad i These Ways, Angelica Braccia i EGGS Design, Eirill Wiik i Bouvet, Bjørnar Vasenden i Inventas, Mikkel Lassen Ellingsen - Bryn Aarflot, Lars Petter Aase i Frog design og programleder for Design Thinking-studiet på NHH og Tone Skår i Norwegian Smart Care Cluster var samlet for å gi fagfrokost til festivalgjengerne.
25.11.21: Studenter fra Fakultet for kunst, musikk og design, UiB og kunstnere fra Bergen hadde slippefest for "24 timers tegneserie marathon".
25.11.21: Fuck Up Friday handlet om prosjektene som ikke gikk som de skulle. Anne Rokkan i Bergens Tidende ledet showet og oppsummerte kvelden slik: "Dette konseptet omdefinerer morsomme og innimellom smertefulle tabber til lærerik underholdning ved at deltagerne bjudar på, øker respekten for både folkene og faget!" Eller som Mario Urban Mannsåker i Grafill /OK Kontor sier: "Man lærer best av egne feil, men det er no kjekkere å lære av andres feil". Paulus Syvertsen i Reklamekollektivet, Eirik Johannessen i Overhaus, Tor Martin Bøe i Knowit og Frode Nilsen i Apriil stilte i panelet.

Årets nykommere

Under Bergen Design Festival var det også mulig å bli bedre kjent med nykommere i designfeltet. I tradisjonen tro var det kåring av én nykommer innen visuell kommunikasjon og én innen møbel, romdesign - og interiørarkitektur.

– Vi løfter fram nye talenter og gir et knippe nyutdannede designere mulighet til å vise frem avgangsprosjektet sitt for bransjen, sier Ingrid Helgesen, daglig leder i Design Region Bergen. Vi skaper en arena hvor studentene får mulighet til å dele sine prosjekter, samtidig som de får treffe etablerte designere innenfor sin fagretning.

Les mer om "Årets nykommere"

Tidenes RESTART

Takk for at jeg fikk være med på RESTART av Bergen Design Festival, og en STOR takk til alle fra byråene som tok utfordringen med å bidra fra scenen! Dere er noen stjerner hele gjengen!

Oppdragsgiver: Design Region Bergen
Prosjektledelse, kommunikasjonsrådgivning, markedsføring og gjennomføring av Bergen Design Festival: Christina Sundli-Härdig, ihärdig
Foto: Synne Sofi Bårdsdatter Bønes

Les også

Vil du ha hjelp til å lykkes med ideer og prosjekter?
Sammen finner vi en helhetlig tilnærming til deres utfordringer og mål, og utarbeider en handlekraftig og langsiktig plan
Ta kontakt