Tar du oppfordringen?
Foto: Petter Tran

Tar du oppfordringen?

Når folk takker ja til oppfordringer kan det skapes en unik møteplass med nye bekjentskaper og spennende muligheter.

I strålende Bergensvær samlet vi mange potensielle arrangører for Innovasjonsuken OPP. Nøstekaien var det perfekte stedet for idémylding, planlegging og for å lage konkrete arrangementer.

Den unike samlinger med folk fra akademia, etablerte bedrifter og innovasjonsmiljøet ble avsluttet med et forfriskende hopp i havet. Et symbol på viljen til å ta utfordringer, muligheter for innovasjon og få opp tempo.

De fire innovasjonssjefene Ingvild Kjørrefjord fra StormGeo, Louise Korsbæk Sondrup i Eviny, Bård Strøm i Clara Venture Labs og Fredrik Harloff i GC Rieber hadde tatt oppfordringen om å arrangere en kreativ idémyldring for etablerte bedrifter som er opptatt av innovasjon og nytenkning.

De fremmøtte fikk høre hvordan de fire selskapene arbeider med innovasjon og hvordan selskapene har nytte av erfaringsdeling på tvers av selskaper. De delte sine tanker om samlingen på Nøstekaien og videre arbeid frem til høstens festival:


Ingvild Kjørrefjord i StormGeo:


– Drømmedag på jobb! Med mer av dette så lykkes vi med å bygge en solid innovasjonskultur i Vestland som er tuftet på å være utenfor komfortsonen, nysgjerrig, raus, mangfoldig og med tempo oppe. Etablerte bedrifter trenger å ta tempen på egen innovasjonskultur. Det er en av forutsetningene for å lykkes med innovasjon. Gleder meg til gode diskusjoner rundt dette under Innovasjonsuken OPP.

Louise Korsbæk Sondrup i Eviny:


– Det kommer så ekstremt mange muligheter for norsk næringsliv som følge av European Green Deal, og for oss som jobber med innovasjon i etablerte bedrifter må det et kunnskapsløft til for å klare å utnytte mulighetene og skape fremtidig konkurransekraft - jeg håper vi kan bli klokere på mulighetene sammen. Så reflekterte jeg over hvor mye man kan få til på kort tid hvis man hiver seg rundt - et arrangement trenger ikke måneders planlegging for å bli bra - så kjør på folkens.

Fredrik Harloff i GC Rieber:


– Noen jobbdager er bedre enn andre, og hvorfor skal vi sitte inne å jobbe når solen skinner ut? Til tross for kanonvær, var jeg overrasket over hvor mange som stilte opp for å brainstorme sammen med oss. Når ulike folk fra så mange bedrifter og institusjoner bidrar blir det i idebefruktning av ypperste klasse. Personlig håper jeg vi får til 'Soft-funding verksted, Spinn-off verksted og en industrisafari til Osterøy eller en av hubene i Grønn region Vestland.


Bård Strøm hos Clara Venture Labs:


– Fantastisk å samle så mange superengasjerte mennesker som brenner for nyskapning og samarbeid. Får vi ned barrierene for samarbeid, med intensjon om å skape gode løsninger på tvers av hvert enkelt medlem, kan man få til store resultater. Men dette krever villighet til å åpne seg opp, dele innsikt og kunnskap, og stå i det hele veien frem til felles mål. Det er ingen lett oppgave, og man må gjerne tenke nytt i form av insentiver og avtalestrukturer.

I kjent stil ble arrangementet avsluttet med et hopp i havet.

Vil du vite mer om hva som skjer under vestlandets innovasjonsfestival? Hopp innom nettsidene til Innovasjonsuken OPP.

Les også

Vil du ha hjelp til å lykkes med ideer og prosjekter?
Sammen finner vi en helhetlig tilnærming til deres utfordringer og mål og utarbeider en langsiktig strategisk plan for å oppnå dem
Ta kontakt