Bli med på OPP
Foto: Jo Stevenson

Bli med på OPP

Som festivalsjef for Innovasjonsuken OPP, Vestlandets festival for innovasjon, entreprenørskap og nettverking ga jeg mine oppfordringer til hva du bør få med deg.

1. OPPlev under Innovasjonsuken OPP?

OPP er en glimrende arena for studenter, gründere, investorer og næringslivet for å møtes for nettverksbygging, kompetansedeling og framsnakking. Alle som er opptatt av innovasjon, entreprenørskap og nytenkning må få med seg årets innovasjonsfestival. Sammen med viktige aktører i næringslivet og innovasjonsmiljøet på Vestlandet har vi laget 48 arrangementer innen tema som grønn omstilling, løsninger på helseutfordringer, synliggjøring av Vestlandets gründerselskaper og viktige storsatsinger på Vestlandet. Samt kunnskap om hvordan vi skal evnes å lykkes ved hjelp av unike samarbeid, kapital og nye måter å jobbe på.

2. Hva bør vi OPPdage på Vestlandet?

Jeg har vært så utrolig heldig å få bli kjent med alt fra Vestlandets hjørnesteinsbedrifter, spennende gründerselskaper til unge idéskapere. Årets festival har ekstra fokus på det grønne skiftet i tett samarbeid med Grøn region Vestland. Vi har blant annet besøkt Sunnhordland, Florø, Fensfjordbassenget, Hardanger Hydrogen Hub for å lage kunnskapsfilmene, OPPtur. Jeg tror flere vil få aha-opplevelser på hvor viktig Vestland er for at vi skal lykkes med å løse fremtidens utfordringer. Og hvilke uante muligheter vi har, om vi kobler alle kunnskapsmiljøene sammen og sikter mot verden.

3. Hva bør vi OPPnå på Vestlandet ved hjelp av samhandling og samarbeid?

Lytt, lær og vær nysgjerrig under OPP. Bli kjent med bransjer, personer og selskaper som jobber og tenker på andre måter enn deg selv. Vær raus og det vil åpne seg uante muligheter for samarbeid og forretningsmuligheter.

Avslutter med en liten oppfordring på vegne av fremtidens arbeidskollegaer - åpne OPP de skolene igjen! Barna trenger oss nå

Det er ungdom som er fremtiden, og de er helt sentral for å kunne bygge Vestland fremover.

19.-25.september arrangeres Innovasjonsuken OPP. Ta en titt på arrangementskalenderen og meld deg på en av de 48 arrangementene.

Innovasjonsuken OPP arrangeres i regi av Innovasjon Norge - Vestland/ Innovasjon Norge, VIS, Vestland fylkeskommune, Bergen kommune, First Tuesday Bergen, Kunnskapsparken Vestland, Start Bergen, PwC Norge/ PwC, DNB, Sparebanken Vest, Social Impact Lab, Bergen.Works og Gefyl. I tett samarbeid med innovasjonsmiljøet og næringslivet på Vestlandet.

Les også

Vil du ha hjelp til å lykkes med ideer og prosjekter?
Sammen finner vi en helhetlig tilnærming til deres utfordringer og mål, og utarbeider en handlekraftig og langsiktig plan
Ta kontakt