Vær nysgjerrig og ta oppfordringer

Vær nysgjerrig og ta oppfordringer

Det siste halvåret har jeg lært mye av å ved være nysgjerrig og ta imot oppfordringer. Bare se hvilke dyktige folk og spennende prosjekter jeg har vært så heldig å være en del av.Sustainable Ocean Solutions Summit

🪸 Visjonære og handlekraftige Kristin Odfjell og Johan Odvar Odfjell i Farvatn ga meg muligheten til å være med på å realisere deres visjon. Resultatet ble Sustainable Ocean Solutions Summit sammen med Katapult Ocean. Har fått meg noen nye favorittnerder: Dorothy Jane Dankel, Sylvia Earle, Karen O'Brien, Jen Lee Koss og Linda Sygna. Og nye, unge forbilder: Penelope Lea og ungdommene hos The Dale Oen Experience.

Styreleder for First Tuesday Bergen

🪸 Kunnskapsrike, Hilde Holdhus er min gode makker i First Tuesday Bergen. Nå etablerer vi advisory board og hun blir første medlem. Jeg overtar rollen som styreleder for Vestlandets største nettverk for innovasjon og teknologi. Unge, lovende - Hana Čolaković og Petter Tran er ny på teamet. Deres kompetanse og nettverk kommer til å være viktig for å videreutvikle organisasjonen.

Styreverv og investeringer i nytt selskap

🪸 Engasjerende, Hadis Heydarian tok kontakt for å utvide sitt nettverk og få mer kjennskap til innovasjonmmiljøet på Vestlandet. Hun delte erfaringer med å flytte fra Iran til Norge for å studere, skaffe seg nettverk og arbeid. Det var oppstartsbedriften, Time2Staff hadde gitt henne muligheter. Nå gleder jeg meg til å jobbe tettere med Hadis og Kristoffer Hagenes i Time2Staff ettersom jeg nå har investert i selskapet og går inn i styret.

Brobyggeren Ungt entreprenørskap

🪸 Motiverende, Gry Sæterdal og resten av teamet i Ungt Entreprenørskap Vestland Ingrid, Sara, Fridtjov, Axel, Mia, Eivind, Fredrik, Holger og Knut fått enda flere fra arbeids- og næringsliv til å bli inspirert av unge innovatører. Og motivert unge innovatører til å ha troen på seg selv og til å skape verdier. Det har virkelig vært givende å jobbe med dem på kunnskapsarenaer som Fylkesmesterskap, innovasjonscamper og undervisningsoppleggene. Her har Ungt Entreprenørskap fått vist sin rolle som brobygger mellom skole og dagens og fremtidens næringsliv. I år har vi etablert nye konsepter som «Vestlandskonferansen UNG» med Agenda Vestlandet og One Ocean Innovasjonscamp under One Ocean Week.

Femåringen, ihärdig

🪸 I april feiret ihärdig femårsdagen med, businesskonseptet - Bobler&Business. Uredde og rause forretningsforbindelser tok oppfordringen med å holde faglige innlegg. Og min gode venn og sparringpartner, Mette Nygård Havre ga tidenes mimre- og motivasjonstale. Marte Telje og Anne Linn Strøm-Erichsen delte kloke ord om growth mindset. De var også et veldig godt eksempel på hvilke muligheter som dukker opp når du er nysgjerrig og tar imot utfordringer.

HØSTENS PROSJEKTER

Høsten har flere spennende prosjekter, og jeg håper at enda flere tar imot utfordringer...

Innovasjonskickoff for ungdommer

💥 Ungt Entreprenørskap skal lage innovasjonskick-off på Vestlandet for ungdom som skal skape egne bedrifter. Samt lage Drømmekonferansen for entreprenørskapslærere. Her trengs det aktører fra arbeids-og næringsliv til å bidra for å inspirere elevene.

Innovasjonsfestival på Vestlandet

💥 Innovasjonsuken OPP starter 18.september. Jeg er utrolig takknemlig for at Stine Fiksdal, Hilde Indresøvde, Rolf Håvard Sørland, Heidi Bjønnes Larsen, Olav Mellgren, Frode Nergaard Fjeldstad, Øyvind Ramberg, Maria Hanedalen og Andre Gill har gitt meg tillit til å være festivalsjef for årets innovasjonsfestival på Vestlandet.

Nye konsepter og prosjekter

Det er mange som allerede har fått oppfordringer om å bidra. Og flere skal det bli. Blant annet skal innovasjonssjefene, Ingvild Kjörrefjord i StormGeo, Bård Strøm i Clara Venture Labs, Fredrik Harloff i GC Rieber og Louise Korsbæk Sondrup i Eviny etablere en ny møteplass for kunnskapsdeling for etablerte selskaper. Silje Vik Pedersen i Forskningsdagene i Bergen og OPP skal etablere science pub. Nikolai Nordbotn skal lage lanseringsfest for ny techinkubator.

Vestlandssatsing med Shifter

💥 I august skal vi kickstarte et spennende prosjekt med Kristine Askvik, som er nyansatt i Shifter og som representerer deres nye Vestlandssatsing.

Rising Star Vestland

💥 First Tuesday og Deloitte skal kåre Rising Star Vestland i september. Kandidatene annonseres etter ferien.

Tidenes hjemmelag og oppladning

Apropos ferie. Nå logger jeg var for å feriere med verdens beste hjemmelag og tidenes mest tålmodige og rause fyr.

For deg som vurdere å starte for deg selv: Finn deg en partner som unner deg alt godt og som har troen på deg. Og som løfter deg opp fra badegulvet når du er utslitt 💘

For dem som er veldig nysgjerrig og alltid tar imot utfordringer trenger en som Alexander <3

Les også

Vil du ha hjelp til å lykkes med ideer og prosjekter?
Sammen finner vi en helhetlig tilnærming til deres utfordringer og mål, og utarbeider en handlekraftig og langsiktig plan
Ta kontakt