Webinar for SOS-nettverket

Webinar for SOS-nettverket

Sustainable Ocean Solutions samlet nettverket til webinar med oppdateringer fra One Ocean Week, WWF Norge og Builders Vision.

Vi startet webinaret med høydepunkter fra fjorårets SOS-toppmøte og årets One Ocean Week i Bergen. Jen Koss modererte dialogen og koblet tidligere samlinger for Sustainable Ocean Solutions-nettverket.

Karoline Andaur, generalsekretær i WWF Norge, og Peter Bryant, programdirektør hos Builders Vision bidro med faglige innlegg og oppdateringer.

Ungdom utfordrer statsledere

Johan Odvar Odfjell i Farvatn løftet blant annet frem ungdomspanelet som utfordret statsminister Jonas Gahr Støre under One Ocean Week i Bergen.

Balanse mellom beskyttelse og utnyttelse

Karoline Andaur diskuterte balansen mellom beskyttelse og utnyttelse av havet. Menneskelige aktiviteter som overfiske, habitatødeleggelse, klimaendringer og forurensning har betydelig skadet havet. WWF har saksøkt den norske regjeringen på grunn av deres åpenhet for dyphavsgruvedrift uten tilstrekkelig konsekvensutredning.

– Norges beslutning om å gå videre med å åpne enorme havområder for gruvedrift er en forvaltningsskandale uten sidestykke. Aldri før har vi sett en norsk regjering så arrogant overkjøre alle faglige råd og trosse advarslene fra et samlet havforskningsmiljø, sier generalsekretær i WWF Verdens naturfond, Karoline Andaur.

Les mer om søksmålet

Investerer i løsninger

Peter Bryant delte hva Builders Vision gjør for å skape endring gjennom impact investing: å bruke penger på løsninger. Builders Vision fokuserer på tre sektorer: hav, klima og energi, samt mat og landbruk. Deres oppdrag inkluderer å sikre motstandsdyktige hav, støtte overgangen til ren energi og oppnå et bærekraftig matsystem.

Se hele webinaret

Les også

Vil du ha hjelp til å lykkes med ideer og prosjekter?
Sammen finner vi en helhetlig tilnærming til deres utfordringer og mål, og utarbeider en handlekraftig og langsiktig plan
Ta kontakt