Vi trenger unge entreprenører
Petter Tran

Vi trenger unge entreprenører

Drømmekonferansen for entreprenørskapslærere ga inspirasjon og erfaringsdeling for å kunne øke entreprenørskapsaktivitetene på skolene. For i høst skal nærmere 2500 elever og studenter på Vestlandet etablere egne bedrifter i undervisningsopplegget til Ungt Entreprenørskap Vestland.

Ungt Entreprenørskap Vestland samlet entreprenørskapslærere fra hele Vestland fylkeskommune for kompetansedeling og erfaringsutveksling på Drømmekonferansen.

"Ungt Entreprenørskap Vestland har et fantastisk konsept som gir unge mennesker muligheten til å prøve seg som næringsdrivende. Vi støtter Drømmekonferansen fordi vi ønsker å bidra til å løfte lærernes betydning, og den innsatsen som de yter. Vi håper av hele vårt hjerte at lærerne reiser tilbake til skolene med ennå litt høyere entusiasme og enda større tro på hvor viktig deres innsats er. Vi heier på dere og vil bidra til til å legge til rette for at dere kan få en litt bedre hverdag."

sa Peter Markus Kolderup i Stiftelsen Bergen Handelsgymnasium etter årets konferanse på Kristiania.


Eksponering for entreprenørskap

Håkon Haugli i Innovasjon Norge, Stine Fiksdal i VIS - Vestlandets Innovasjonsselskap og Helene Frihammer i NHO Vestland har tidligere meldt viktigheten av å øke entreprenørskapsaktiviteten. Blant annet på arrangementet: "Oppkjøring til valg" med Innovasjonsuken OPP og Shifter.

Drømmekonferansen for entreprenørskapslærere er et viktig grep for å øke entreprenørskapsaktiviteten på Vestlandet.

For:
⬇️ Færre unge mennesker ønsker å etablere egen bedrift.
⬇️ Norge ligger helt i bunn på entreprenøraktivitet.


For at Norge skal ha god tilgang på entreprenører er det viktig at personer blir eksponert for entreprenørvirksomhet i skole og høyere utdanning. Nå er Ungt Entreprenørskap Vestland klar for å gi godt grunnlag for å fremme ung skaperkraft i hele Vestland fylkeskommuneDrømmekonferansen 2023

📌 Jørgen Moltubak hadde en gjennomgang på "Hva er et drømmeteam og hvordan kan vi skape det?"

📌 Professor Therese Egeland ved NHH ga innføring i "Start Smart" som er et verktøy for oppstart og utvikling av team og grupper.


📌 Team UE Vestland ledet gruppene med erfaringsdeling og verktøy som lærerene kan ta med seg direkte inn i klasserommet.Nå gleder vi oss til å se hvordan entreprenørskapskraften skal spre seg over hele Vestlandet, og hvordan vi kan bistå entreprenørskapslærere til å spre entreprenørskapsglede i skolene. Gleder meg som en unge!


Kilder:
Abelia Omstillingsbarometer

Innovasjonstalen, Håkon Haugli - Innovation Norway

Les også

Vil du ha hjelp til å lykkes med ideer og prosjekter?
Sammen finner vi en helhetlig tilnærming til deres utfordringer og mål, og utarbeider en handlekraftig og langsiktig plan
Ta kontakt