Ungdom som havets problemløsere
Ungt entreprenørskap, Petter Tran

Ungdom som havets problemløsere

One Ocean Week er en festival for å lære mer om hvordan vi skal bevare og bruke havet, sjøene og de marine ressursene på en bærekraftig måte. Ungt Entreprenørskap og Vestland fylkeskommune vil utfordre elever på videregående skole til å bidra til å inspirere barn og ungdom til å lære mer om bærekraft, hav og klima og lanserer One Ocean Innovasjonscamp.

One Ocean Innovationcamp ble kickstartet i samarbeid med Sparebanken Vest. Elevene på Nordahl Grieg videregående skole fikk en tjuvstart på både Vestlandskonferansen og One Ocean Week med inspirasjonsforedrag om hvordan og hvorfor vi må ta vare på havet.

Pia Ve Dahlen i Lei en biolog holdt innlegg på kick off for One Ocean Innovasjonscamp

Innovasjonscamp for videregående elever

I samarbeid med Vestland Fylkeskommune skal Ungt entreprenørskap utfordre videregående skoler til å gjennomføre One Ocean Innovasjonscamp. Det er en arbeidsmetode som handler om å la elever jobbe kreativt for å komme fram til egne løsninger på reelle utfordringer! Ungt Entreprenørskap tilgjengeliggjør verktøyene som trengs!

Inspirasjonsforedrag

Vi gjennomførte inspirasjonsforedrag i samarbeid med Agenda Vestlandet med ungdommen i fokus! På Nordahl Grieg videregående skole samlet vi velkjente foredragsholdere og eventyrere for å inspirere ungdom til å bidra til One Ocean Innovasjonscamp.

Fremtidens utfordringer knyttet til havet

Gry Sæterdal og Sara Tokheim i Ungt entreprenørskap ga eksempler på handlekraftige barn og ungdom som ved hjelp av Ungt Entreprenørskap Vestland sine undervisningsopplegg løser fremtidens utfordringer knyttet til havet. Eventyrerne og kunnskapsentusiastene Pia Ve Dahlen i Lei en biolog og André Marton Pedersen ga et engasjerende dypdykk om havets muligheter og finurligheter. Vi fikk se deler av forskningsskipet, Statsraad Lehmkuhl sine etapper på One Ocean Expedition.

Åsne Ådland-Dale, bærekraftsansvarlig i Sparebanken Vest introduserte ungdommen for bærekraftslederen, William McDonough. Han ønsket å møte ungdommen før han skulle bidra med innlegg under Vestlandskonferansen. Noen som betydde mye for både han, og ungdommen.

Han avsluttet med hva som kreves av oss når det kommer til en bærekraftig fremtid:

«It will take us all. It will take forever. But that’s the point»

Foredragsholderne under kickoff for One Ocean Innovasjonscamp

Ungdommens problemsstilling

One Ocean Week og Havbyen Bergen har gitt problemstilling til ungdommene:

"Skap et produkt, tjeneste eller aktivitet hvor barn og ungdom blir inspirert til å lære mer om bærekraft, hav og klima i forbindelse med One Ocean Week i Bergen i fremtiden"

Les også

Vil du ha hjelp til å lykkes med ideer og prosjekter?
Sammen finner vi en helhetlig tilnærming til deres utfordringer og mål, og utarbeider en handlekraftig og langsiktig plan
Ta kontakt