Techfest i Innovasjonsdistriktet
Foto: First Tuesday, Petter Tran

Techfest i Innovasjonsdistriktet

Gode vibber og herlig festivalfeeling på First Tuesday. Vi fikk vi treffe både gründere som tenker nytt, tech-nerder som knekker vanskelige nøtter og forskere som utfordrer status quo"
Agenda Vestlandet bidro med kapital for å programmet som skal kommersialisere forskning
En spesiell takk til Agenda Vestlandet som tildeler forskerentreprenøskapsprogrammet 6 millioner kroner i støtte. Dette skal bidra til økt regional verdiskapning fra forskning.»" utbryter Stine Fiksdal, administerende direktør i VIS.

På First Tuesday fikk blant annet bli med på en teknologisk tidsreise med Bergen’s første edtech eventyr, fra programvare på diskett til 727 millioner innlogginger da vi arrangerte techfest i med VIS - Vestlandets Innovasjonsselskap og GC Rieber Eiendom i Marinehallen.

Visste du at 90% av ideene vi forsker frem på Vestlandet lisensieres bort? Dvs lost opportunity tapte arbeidsplasser. Nå tar VIS - Vestlandets Innovasjonsselskap skikkelig sats, og etablerer et stort entreprenørskapsprogram for å gjøre forskning til business. Med støtte fra Agenda Vestlandet skal banebrytende forskningsideer fra Vestlandet bli til fremtidsrettede arbeidsplasser.Et ambisiøst prosjekt som har som mål å skape 25-30 nye bedrifter de neste 5 årene. Frode Fjeldstad, Agenda Vestlandet

Feiring av 25 åring og nykommere

Superstjernen Stina tok oss med på tidsreisen til Itslearning


"For en inspirerende feiring av teknologi! Kompetansen og entusiasmen fra scenen gav meg massevis av deilig energi. I tillegg ble det masse fine samtaler og gode koblinger i løpet av kvelden. 10 av 10!" oppsummerte, Stina Boge i itslearning

Teknologiselskapet, itslearning har i løpet av 25 år blitt. Europa's ledende læringsplattform.
Tre teknologiselskaper

På scenen hadde vi samlet forskere, gründere og næringslivsaktører som gjør magi ved hjelp av teknologi. To av gründerselskapene fra ADA tech Incubator, WOKE og Rockslice.

Luqman Wadood i Woke har utarbeidet en plattform som gjør ung debatt enklere og billigere for medier.

«Å pitche Woke foran 300 stykk var skummelt, men det gikk veldig fint. Tilbakemeldingen var god. Ikke minst var stemningen på First Tuesday helt topp!» fortalte Wadood.

Han hadde tatt turen fra Oslo for å bli bedre kjent med innovasjonsmiljøet og ADA Tech Incubator på Media City Bergen.

Rockslice har utarbeidet en fjellskjærerobot. Fra en garasje på Laksevåg utarbeidet de en banebrytende, miljøvennlig teknologi for bygg- og anleggsbransjen.

Gyda Oddekalv var kveldes tech-fersking. Hun skal utarbeidet en teknologisk løsning for demokrati.

To teknologieksperter

På scenen var det både doktorer og professorer som hadde innlegg om teknologi og problemløsning:

«Teknologi er for viktig til å overlates til spesialister»  Lars Nyre

Professor i Mediedesign minnet oss om den økende avhengigheten av teknologi og behovet for bedre forståelse.

Vi dukket ned i sannheten om kunstig intelligens.  AI-professoren fortalte om noen myter og misoppfatninger, og forklarte hvordan AI faktisk fungerer, hva den kan gjøre, og hvordan den påvirker samfunnet vårt. Reza Arghandeh fra Høgskulen på Vestlandet holdt innlegget: "Some Myths and Misconceptions around AI Technologies"

Problemløser og undervannspirat


Dr. Lars-Kristian Trellevik avsluttet kvelden med å oppfordre techfolka til å delta på Master Class i problemløsing:


«Moderne problemer er komplekse; alt henger sammen og endringer får tiltenkte og uforutsette effekter på kryss og tvers av tid og rom. Robust problemløsning i denne verden krever god metode for problem definisjon. Ta en masterclass og lær det» sa undervannspiraten og problemløseren.

Har du lyst å ta master class i problemløsing? Send en epost til doktoren: lkt@adepth.noKvelden hadde også demonstrasjoner fra oppstartsselskaper fra VIS :

CanEat, Dynamon, Bú Composite, Strimo og Kitos Light.

Les også

Vil du ha hjelp til å lykkes med ideer og prosjekter?
Sammen finner vi en helhetlig tilnærming til deres utfordringer og mål, og utarbeider en handlekraftig og langsiktig plan
Ta kontakt