Triggerselskapet Tibber

Triggerselskapet Tibber

Hva var det som trigget oss til å montere elbillader uten at vi hadde elbil? Til å starte rekrutteringskampanje i vennegjengen? Og fikk strømforbruk til å bli underholdende? Det var verdens første heldigitale strømselskap, Tibber. De ble nylig kåret til Rising Star Vestland. Mye har skjedd siden vi besøkte dem på Peak Sunnfjord.

Tibber lanserte i 2017 en app som gjør det mulig for kundene å handle billig og fornybar strøm, og samtidig ha kontroll på forbruket sitt. De har hatt en eventyrlig vekst, og passerer en halv milliard i omsetning i 2020. Nylig hentet de 600 millioner kroner som skal brukes til å erobre nye markeder. De rekrutterer stadig nye kunder og dyktige medarbeidere. De er også del av et ekstremt spennende fagmiljø på Vestlandet.

Teknologimiljøet på Vestlandet

I høst dro jeg sammen med Janicke Allers i Gefyl på vestlandsturne for Innovasjonsuken OPP. Vi besøkte kunnskapsmiljøer, næringshager, gründerselskaper og investorer på Vestlandet. Tibber og det spennende fagmiljøet på Peak Sunnfjord var et selvsagt stopp på veien.

Fyrtårn i Førde

På PEAK Sunnfjord møtte vi gründerne Pål Anders Kårstad i Webmegling Technology og Edgeir Vårdal Aksnes i Tibber. Som sideprosjekt til egne gründerselskaper har de etablert en næringsklynge som huser flere kjente selskaper. Ambisjonen var å lage et fyrtårn for å tiltrekke seg spennende selskaper og dyktig arbeidskraft.

Pål Anders Kårstad og Edgeir Vårdal Aksnes på Peak i Førde

- Vi vestlendinger er flinke til å tenke internasjonalt og vi tør å tenke stort, fortalte Pål Anders Kårstad når vi spurte hvordan de hadde klart å etablere en næringsklynge i Førde.

Attraktive arbeidsplasser

I tillegg ambisiøse planer for egne satsinger i Webmegling Technology og Tibber har de også store planer for Peak.

- I Førde finner du ekstremt mange interessante arbeidsplasser. Vi kan i tillegg tilby en helt unik livsstil med naturopplevelser. Peak Sunnfjord har blitt mangedoblet de siste årene, og nå satser Peak i Florø. Høyanger, Nordfjordeid og Måløy, forteller Aksnes som selv har ambisjoner om å firedoble staben til Tibber innen kort tid.

Møteplass for gründere og investorer


I opptaket fra OPPtur får du også muligheter til å se intervjuene med Joachim Vie i Norce Feedback, Thomas Berger som er investor i Fjord Invest og Kristine Kopperud Timberlid i Innovasjon Norge - Vestland.

Janicke Allers i Gefyl og Thomas Berger i Fjord Invest

Her kan du se hele sendingen fra OPPtur Førde

Rising Star Vestland

Hver år arrangerer First Tuesday og Deloitte kåringen Raising Star Vestland. Hensikten er å løfte fram de beste vekstselskapene på Vestlandet. I år ble det en vektlegging av virksomheter som har gjort ekstra bra i det utfordrende året 2020.

- Vi ønsker å løfte frem selskaper og mennesker som tar risiko og skaper nye arbeidsplasser i regionen. Gjennom 15 år har vi kåret nye vinnere der de fleste har hatt suksess basert på radikal innovasjon og vilje til å vokse, sier Jon-Osvald Harila i Deloitte

Utvelgelsen av selskaper ble basert på et sett objektive kriterier som blant annet ser på eierskap, vekstparametre og grad av innovasjon. Juryen som bestod av Gøril Selvik i Connect Vest, Hilde Støle Pettersen i Momentum Partner, Henrik Lie Nielsen i Tripod og Tor Aase Johannesen ved NHH hadde til slutt fire finalister som pitchet for juryen:

Edgeir Vårdal Aksnes – CEO i Tibber

Morten Torlei – CEO i AVA of Norway

Andreas Morland – CEO i SeaSmart

Henrik von Schlanbusch - CEO i Rayvn

Årets Rising Start Vestland

Tibber ble årets Rising Star Vestland.
Juryens begrunnelse:

"Årets vinner viser at man kan tiltrekke seg topp talenter og noen av verdens ledende Venture Capital fond fra et lite sted på Vestlandet. Selskapet er i et marked der de eksisterende aktørerene i veldig liten grad har utviklet kundevennlige løsninger og bransjen har nær sagt vært blottet for innovasjon. Mulighetene som ligger i digitale løsninger har heller ikke i særlig grad vært utnyttet. Årets vinner er et heldigitalt strømselskap der du som kunde får oversikt over eget strømforbruk, full transparens i priser og det beste verktøyet for å styre strøm i hjemmet – alt samlet i en app. Smart teknologi handler strøm for kunden helt automatisk, og du betaler en lav månedsabonnement på bruk av appen. Selskapet har også en annen inntektsstrøm gjennom salg av enkelt hjemmeutstyr. Årets vinner har en fantastisk organisk vekst, de 4 doblet inntektene sine i fjor og er vel etablert i Norge og Sverige. Videre internasjonal vekst er i gang. Selskapet hentet forrige uke 600 millioner kroner gjennom en emisjon som priset selskapet til mellom 1,5 og 2 milliarder kroner. Årets Rising Star Vestland er det heldigitale strømselskapet TIBBER fra Førde."

GRATULERER Tibber!

Les også

Vil du ha hjelp til å lykkes med ideer og prosjekter?
Sammen finner vi en helhetlig tilnærming til deres utfordringer og mål, og utarbeider en handlekraftig og langsiktig plan
Ta kontakt