Fremtidsrettet tilbakeblikk
Solide samarbeidspartnere og nytenkende prosjektteam

Fremtidsrettet tilbakeblikk

Felles for dem som jeg har arbeidet med i år er at de satser på nyskapning, er fremtidsorientert og ønsker å utgjøre en forskjell innenfor sitt fagfelt. De ønsker å lage produkter og tjenester som løser samfunnsutfordringer. Takk for at jeg fikk være med på laget i 2019. Gleder meg til å ta fatt på fremtiden.

Her er en noen av prosjektene som jeg har jobbet med den siste tiden, og flere av dem har enda mer spennende planer for 2020 og fremtiden.

Tech, håp & kjærlighet med Kavlifondet

Prosjekteteamet som har jobbet med kreativ prosess for Kavlifondets satsing på teknologi for gode formål
En av årets store prosjekter har vært Kavlifondets nysatsing.

I januar lanseres podkasten, Tech, håp & kjærlighet. Her møter vi engasjerte gründere og dyktige fageksperter som gjør verden til et bedre sted, gjennom teknologi, innovasjon og gode ideer. I tillegg skal vi i samarbeid med ulike studiesteder utarbeide nye løsninger for å bedre barn og unges psykiske helse og forhindre utenforskap.

Det overordnede målet med hele satsingen er å koble nye teknologiske løsninger og samfunnsnyttige prosjekter for å sikre kompetansedeling og erfaringsutveksling. På den måten kan vi nå ut til enda flere, enda raskere og over hele verden, for å oppnå størst mulig sosial effekt. Dette er selve kjernen i Tech, håp & kjærlighet. Les mer om Kavlifondets satsing.

Matjungelen og Folkelig


Bilde av de ansatte i Folkelig
Vil du bli en del av denne gjengen? Nå søker Folkelig folk

Jeg har fått svinge meg tilbake i Matjungelen igjen for å pønske ut lekne måter å lære SFO om mat som er godt for kropp og klode. Sammen med gjengen i Folkelig har vi arbeidet for å utarbeide flere e-læringsvideoer, rekruttert flere SFO og kommuner. Samtidig som vi har utarbeidet mer materiale for det kommende året. Til np har 60 kommuner, 200 SFO og 20 000 barn blitt en del av den stadig voksende Matjungelen. Les mer om Folkelig og Matjungelen.

Utstillingsvidu for nye ideer hos TV 2

Henrik Johannessen fra Tjommi som gjør seg klar for å presentere under Innovasjonsdagen til TV 2
Henrik Johannessen fra Tjommi presenterte for TV 2

I vinter arrangerte TV 2 Innovasjonsdag på tvers av fagmiljø og avdelinger for å inspirere til ytterligere nyskapning. Innovasjonsdagen ble et utstillingsvindu for nytenkende prosjekter og kreative arbeidsmetoder hos TV 2. VIS har vært bidragsyter til arrangementet, og jeg fikk delta i prosjektgruppen som bestod av flere medarbeider fra TV 2. Les mer om Innovasjonsdagen til TV 2.

OPP - Vestlandets innovasjonsfestival

Gruppebilde av styringsgruppen til Innovasjonsuken OPP
Styringsgruppen til Innovasjonsuken OPP

Innovasjonsuken OPP har blitt en av regionens viktigste møteplasser på tvers av de ulike miljøene som jobber med innovasjon. I løpet av Vestlandet innovasjonsfestival får de ulike initiativene og kompetansemiljøene mulighet til å vise frem hva de har bygget opp i løpet av året.

Innovasjonsuken OPP støttes av VIS, DNB, Innovasjon Norge, Bergen Kommune og Hordaland Fylkeskommune. I tillegg samarbeider vi med StartupLab, BergenWorks, Bergen Næringsråd, Impact Hub og en rekke andre lokale og regionale aktører. Jeg har vært med i styringsgruppen siden oppstart, og fikk i år lov til å vikariere som prosjektleder for styringsgruppen mens OPP-mann, Hans Hag hadde pappapermisjon. Les mer om Innovasjonsuken OPP.

First Tuesday Bergen når nye høyder

Bildesamling fra ulike arrangementer arrangert av First Tuesday i 2019
First Tuesday har i 2019 vært involvert i alt fra Startup Extreme, Game Changer Investor Summit, Innovasjonsuken OPP. Tema spenner fra for fra sirkulærøkonomi, AI, forhindring av cyperangrep, eiendomsteknologi og ledelse

First Tuesday Bergen har siden 2000 vært en av vestlandets største nettverk innen innovasjon og teknologi. Det er et uformelt nettverk og en faglig- og sosial møteplass.

I 2019 ble jeg partner og styremedlem i nettverket, og vi har i år opplevd tidenes å, og klargjør oss for en stor markering i året som kommer. Vi har nå 4000 medlemmer, i fjor hadde vi 2400 besøkende, 100 på talerlisten og gjennomførte 10 arrangementer. I 2020 skal vi markere 20 års jubileum, og vil gjerne ha deg med på feiringen. Les mer om First Tuesday.

Startup Extreme blir enda mer ekstrem

Bilde av prosjektteamet som arrangerte Startup Extreme 2019
Teamet som arrangerte Startup Extreme 2019

På Startup Extreme får verden muligheten til å møte det norske startup økosystemet. Startup Extreme sørger for at Norge settes på kartet internasjonalt som et land å se til for nye og unike selskaper.

Her kan man møte ledende internasjonale oppstartsselskaper og potensielle investorer, samtidig som du hopper i fallskjerm, skydiver eller rafter. Startup Extreme er en helt unik møteplass. I 2019 ble arrangementet enda mer ekstrem da det ble inngått samarbeid med Ekstremsportveko. Påmeldingen til 2020 er allerede i gang. Les mer om Startup Extreme

Startup Weekend Education i 2020

Gruppebilde av alle deltagere og prosjektteamet til Startup Weekend
Gjengen som bruker helgen på å skape gode løsninger for en bærekraftig fremtid.

Startup Weekend er en 54 timers konkurranse hvor håpefulle deltagere møtes for å utvikle en forretningsidé til et oppstartsselskap i løpet av en helg. Målet er å utvikle et forretningskonsept, prototype og kapre de første kundene. Jeg har vært del av organiseringsteamet i flere år, da er vi ansvarlig for å koordinerer og arrangere hele oppstartsworkshopen. I  mars 2020 planlegger vi nytt arrangement, og ønsker å tematisere den til å ta for seg utdanning og læringsmetoder. Les mer om Startup Weekend.

Storsatingen, THE OCEAN 

Bilde av organizing partners i THE OCEAN
Deler av organizing partners i THE OCEAN

THE OCEAN er en storsatsning hvor de største aktørene med tilknytning til havet har tatt initiativ til å skape en ny internasjonal møteplass for kunnskapsdeling, samhandling og teknologiutvikling på tvers av de blå næringene. I 2019 arrangeres pilotarrangementet, men det er allerede tilrettelagt for en langsiktig satsing.

THE OCEAN består av Initiativtakerne GCE Ocean Technology, NCE Seafood Innovation Cluster, NCE Maritime CleanTech, Universitetet i Bergen, Havforskningsinstituttet, NORCE, VIS, Bergen kommune, Hordaland Fylkeskommune, Høgskulen på Vestlandet, Norges Handelshøyskole, Connect Norge, Invest in Bergen og Bergen Næringsråd. Les mer om THE OCEAN.

Greenstat - Making green happen!

Greenstat er et grønt energiselskap som utvikler prosjekter innen hydrogen, lokal energi og andre relevante områder innen fornybar energi. De ble etablert i 2015 av Christian Michelsen Research(nå NORCE). I 2020 skal de gjennomføre et merkevareprosess og lansere nye nettsider i forbindelse med femårsjubileet. Jeg har fått muligheten til å være en del av prosessen. Gleder meg til å være med å making green happen!

Playwell - sosial gaming og esportsatsing

I 2019 ble jeg del av teamet til Playwell og skal bidra med fagkompetanse og styredeltagelse for å kunne satse ytterligere på sosial gaming og esport. I 2020 økes innsatsen ytterligere. Det er med andre ord et lekent år i vente.

Toåring dobler

I 2020 blir ihärdig to år. Vil du samarbeide om prosjekter, eller ønsker du å bli en del av ihärdig? Ta kontakt, så kan vi se om vi kan gå i tospann. Tusen, tusen takk til alle jeg har jobbet med i 2019, gleder meg til å sparke i gang 2020.

Les også

Vil du ha hjelp til å lykkes med ideer og prosjekter?
Sammen finner vi en helhetlig tilnærming til deres utfordringer og mål, og utarbeider en handlekraftig og langsiktig plan
Ta kontakt