Stup i det

Stup i det

Å ta imot utfordringer gir deg en unik mulighet til å lære deg noe nytt.


I fjor ble jeg kjent med Ingrid Kristoffersen og Sara Tokheim i Ungt Entreprenørskap Vestland og Næringshagen i Ullensvang. De hadde lyst til å lage en podkast for lærere som ville bruke entreprenørskap i skolen. De ønsket hjelp av meg. Rådet de fikk var: "Stup i det og gjør det selv, og samarbeid med ungdomsbedrifter!".

Entreprenørskap i skolen


Resultatet ble "Lærertanken" som er en podkast for deg som er nysgjerrig på hvordan du kan jobbe med entreprenørskap i skolen. I podkasten får du historier, metoder og ideer for å ta med seg direkte inn i klasserommet.

Sara Tokheim og Ingrid Kristoffersen

Fra idé til realisering


Podkastvertene hadde tanker om hvorfor læring om hvorfor podkast var en god metode for å få økt kompetansedeling om hvordan bruke entreprenørskap i skolen:

“Som lærer var jeg ofte på jakt etter inspirasjon og nye måter å gjøre ting på. Hvordan kunne vi jobbe kreativt og faglig samtidig? I en travel hverdag ønsket jeg meg ofte enda bedre tid til å planlegge god undervisning. Ble gjerne giret av å ta en pause med kollegaer, hvor vi delte erfaringer og kreative tips. Derfor kom ideen nå med å lage podkast. Hva med å gi lærerne 15 minutters inspirasjon som man kan ta med seg inn i klasserommet? Jeg hadde digget det!" Ingrid Kristoffersen, fagansvarlig for grunnskolen, i Ungt Entreprenørskap Vestland.
“Da jeg startet i UE var det mange begreper og utrykk som jeg ikke forsto. Jeg vil at flere skal bli inkludert i entreprenørskapsuniverset og øynene opp for entreprenørskap som metodikk. Jeg jobber i en Næringshage som prosjektleder og jeg er stadig imponert over barn og ungdoms kreative evner når de får mindre regler og rammer å forholde seg til. I UE Vestland teamet møtte jeg på en likesinnet, Ingrid, og sammen skal vi forenkle entreprenørskapsspråket og ta noen dypdykk i hvordan lærere kan jobbe med entreprenørskap i skolen" forteller Sara Tokheim, rådgiver i Ungt Entreprenørskap Vestland og prosjektleder i næringshagen i Ullensvang.

Lytt til LÆRERTANKEN

Utfordreren ble utfordret

Etter 16 episoder fikk jeg utfordring tilbake: "Nå skal du være podkastgjest". Episoden kan du høre her: 17. Fremsnakk med Christina Sundli-Härdig

Podkastinnspilling fra hjemmekontor, kundekontor og på arbeidsreise

PS. Toppbildet er fra gaven Ingrid Kristoffersen ga i anledning 3 årsdagen til ihärdig. Bakpå bildet står det: 

"Fordi du bare stuper i det, og fordi du får andre til å gjøre det samme."

Oppdragsgiver: Ungt Entreprenørskap
Rådgivning:
ihärdig

Les også

Vil du ha hjelp til å lykkes med ideer og prosjekter?
Sammen finner vi en helhetlig tilnærming til deres utfordringer og mål, og utarbeider en handlekraftig og langsiktig plan
Ta kontakt