Vestlandsturne i innovasjonsmiljøet

Vestlandsturne i innovasjonsmiljøet

I 2020 dro vi på rundreise i innovasjonsmiljøet på Vestlandet. Vi besøkte næringshager, kunnskapsparker, investorer, næringsliv og gründere. OPPtur kalte vi det. Nå kan du se alle filmene fra Vestlandsturneen.

Janicke Allers i Gefyl Invest og jeg utarbeidet tre innholdskonsepter i forbindelse med Innovasjonsuken OPP: OPPkvikker, Innovasjonssamtaler og OPPtur. De tre tok for seg hovedsatsingen som var: ung skaperkraft, samhandling og vestlandet til verden.

På vår rundreise fikk vi bli kjent med viktige og spennende aktører innenfor innovasjonsmiljøet. Nå får du også mulighet til å bli bedre kjent med dem.

OPPtur Førde

Bli med på besøk til PEAK Sunnfjord og det spennende miljøet som utvikler teknologi til det globale markedet. Gründerne Pål Anders Kårstad i Webmegling Technology og Edgeir Aksnes i Tibber etablerte Peak Sunnfjord som i dag huser mange spennende selskaper. Vi har pratet med Joachim Vie i Norce Feedback, Thomas Berger som er investor i Fjord Invest og Kristine Kopperud Timberlid i Innovasjon Norge - Vestland.


OPPtur Måløy

Måløy har kultur for å satse og kultur for suksess. Tradisjonelt kjent for næringer knyttet til havet og havnen. De har også store satsinger innen teknologi. Gled dere til å høre mer fra Øyvind Reed i Whereby, Yngve Hjertenes fra Ontec og OFS Måløy, investor Sindre Kvalheim og leder for Måløy Vekst Randi Humborstad.OPPtur
Voss, Hardanger og Odda

På Voss har vi pratet med Hanne Hedenstad som er leder for Næringshagen på Voss, Thomas Hårklau og Jon Gjerde fra gründerselskapet Kitemill, Øyvind Wæhle, adm direktør Voss Resort og Voss Gondol, Kristin Odfjell som er investor i Farvatn og som var en av foredragsholderne Startup Extreme. I Ullensvang møtte vi Anna Gursli Langesæter og Øyvind Stueland i Næringshagen i Odda, siderklynga, Arita Åkre fra Edel Sider, Gunnhild Jaastad fra NIBIO, Hans Petter Torsvik fra Connect Vest og Bio Chemical device.


OPPtur
Sogndal

Bli kjent med spennende kunnskapsmiljø og spektakulære naturopplevelser i Sogndal. Leder for Kunnskapsparken Sogn og Fjordane, Kjetil Kvåle og Gunn Cecilie Timberlid Hundere i Sogn Næring guider oss gjennom Sogndal. Dere får bli bede kjent med Halvor Gregusson i Nlink AS og selskapet Rocketfarm i RocketHouse. Samt intervjuer med gründeren, Grete Liheim i Ultraped og Anette Mjøsnes i Rekkje Stiutvikling.OPPtur
Florø

Vi har vært en rundreise i Florø sammen med Lone Bareksteren, daglig leder i Aksello for å møte innovative bedrifter som har vokst frem på skaperkraft og samarbeid. På Saga Fjordbase AS, Florø møtte vi Beate Solheim Grønnevik, Geir Johannesen og Erlend Toftesund. Vi har vært på elbåttur med Leif Stavøstrand i Evoy pratet med næringslivsaktør og investor Nils Tore Karstensen i E.Karstensen.

Vi gleder oss til å dra på vestlandsturne igjen når tiden er inne for slikt igjen. Send oss gjerne tips om steder, personer og selskaper vi bør besøke.

Les også

Vil du ha hjelp til å lykkes med ideer og prosjekter?
Sammen finner vi en helhetlig tilnærming til deres utfordringer og mål, og utarbeider en handlekraftig og langsiktig plan
Ta kontakt