Ung skaperkraft møter næringslivet
Foto: Jennifer Foldnes Einarsen, Deloitte

Ung skaperkraft møter næringslivet

Ungt Entreprenørskap Vestland har i løpet av to dager skapt en digital møteplass hvor 200 ungdommer har presentert 43 ungdomsbedrifter for 20 rådgivere fra næringslivet på Vestlandet. ihärdig fikk bidra da den viktige brobyggeren mellom ung skaperkraft og næringslivet på Vestlandet inviterte til digital syretest.

"Supergøy å få være med på Syretest sammen med Ungt Entreprenørskap. Vi har møtt engasjerte ungdommer med fantastiske ideer, og våre rådgivere har fått være med på å bidra med kompetanse og nettverk til ungdomsbedriftene. Arbeidet handler jo egentlig om å være med på noe større - det å kunne få bidra det til som kan bli morgendagens industrieventyr", sier Svenn Erik Edal som er partner i Deloitte som har vært en av samarbeidspartnerne til Ungt Entreprenørskap på årets Syretest for Bergen og Voss.

Fullbooket arrangement

På Syretest møter ungdomsbedriftene representanter fra lokalt næringsliv, og får god rådgivning til videre arbeid frem mot Fylkesmesterskapet som skal avholdes i mars. Ingrid Stenesen er prosjektleder for Syretest i Ungt Entreprenørskap Vestland, og er meget fornøyd med årets gjennomføring og engasjement.

"En digital versjon av Syretest har gjort at ungdomsbedriftene har vært effektive, konsentrasjonen har vært på topp og de har vært skikkelig godt forberedt. Syretest har hatt en sømløst gjennomføring. Både ungdommer og samarbeidspartner har virkelig tilpasset seg den nye digitale hverdagen. For en technerd som meg er det gledelig at digital Syretest har blitt tatt så godt i mot at vi ble fullbooket", sier Stenesen.

Engasjert næringslivsaktører

Ungdomsbedriftene har fått råd og veiledning til hvordan de kan utvikle bedriftene sine og skal nå prioritere oppgavene sine fremover til Fylkesmesterskapet i mars. Andreas Nesse Persson som er senior konsulent i Deloitte har tidligere vært dommer i NM i ungdomsbedrift. Han var ansvarlig for å rekruttere kollegaer til å delta som rådgivere til Syretest.

"Mange av kollegaene mine ønsket å bidra med kompetanse, erfaringer og nettverk. Vi har forsøkt å lage et sammensatt rådgivningsteam når det gjelder fagbakgrunn, kompetanse og alder. Det er virkelig motiverende å arbeide med kollegaer som gir tilbake til samfunnet og ungdommen", forteller han.

Lena Øyberg fra Deloitte bidro som fasilitator i lokalene - GreenFloor som er Deloitte sitt verksted for datadrevet innovasjon og bærekraft. Sammen med Ingrid Kristoffersen og Ingrid Stensnes fra Ungt Entreprenørskap Vestland tok hun imot alle ungdomsbedriftene i den digitale resepsjonen.

"Vi har møtt veldig mange spennende ungdomsbedrifter. Engasjerende ungdom med mange gode ideer. De har virkelig gjort seg flid og forberedt seg godt og tatt Syretest på alvor", sier Øyberg.

IMG 1676

Utdanner entreprenører

Petter Lønningen fra Høyskolen Kristiania har deltatt på Syretest flere ganger gjennom høyskolen sitt mangeårige samarbeid med Ungt Entreprenørskap.

"Vi har møtt utrolige mange ungdommer som har plukket opp behov og utfordringer i hverdagen sin, og basert på dette har laget produkter og tjenester. Jeg blir stadig imponert over nye innfallsvinkler og konsepter som ungdommene lager. Smarte løsninger og bærekraft er gjennomgående i presentasjonene til ungdomsbedriftene. Det er veldig mange som vil gjøre verden litt bedre, og det gir meg troen på fremtiden", konstaterer Lønningen.

IMG 2001

Brobygger i næringslivet

"Det er så viktig at næringslivet kobler seg på skolene og ungdomsbedriftene. For ungdommene handler det om å få innsikt i hvordan arbeidslivet virker, og for næringslivet handler det om å ta pulsen på ung skaperkraft. Vi er opptatt av at innovatører finnes over alt. Ungdommene former fremtidens næringsliv. Vi er så takknemlig for at store aktører som Deloitte bidra med å løfte frem ungdommen", sier daglig leder i Ungt Entreprenørskap Vestland, Gry Sæterdal.

Fra ungdomsbedrift til næringsliv

Jennifer Folnes Einarsen som er konsulent i Deloitte har flere gode erfaringer med Ungt Entreprenørskap. Hun vant “Årets ungdomsbedrift” på Fylkesmesterskapet i 2007. Hun har tidligere vært styremedlem i Ungt Entreprenørskap og er nå mentor for en av ungdomsbedriftene. På Syretest bidrar hun som rådgiver. Einarsen forteller hva hun selv lærte ved å etablere egen ungdomsbedrift.

IMG 1819

"Vi lærte forretningsutvikling, prosjektledelse og hvordan bedrifter fungerer. Jeg ser frem til å kunne dele min kompetanse med ungdommer som ønsker å skape egen bedrift. Jeg gleder meg til å møte engasjerte ungdommer som har troen på ideene sine", avslutter Einarsen.

Teksten er opprinnelig fra nettsidene til Ungt Entreprenørskap.

Les også

Vil du ha hjelp til å lykkes med ideer og prosjekter?
Sammen finner vi en helhetlig tilnærming til deres utfordringer og mål, og utarbeider en handlekraftig og langsiktig plan
Ta kontakt