Styrker esportsatsingen
Foto: brann.no

Styrker esportsatsingen

Sportsklubben Brann og E-sport-gründerne i Playwell styrker satsingen på E-sport for å gi sosialt tilbud til barn og ungdom i en vanskelig tid.


E-sport-klubben, Playwell har et gamingsenter midt i Bergen sentrum. I tillegg til å være en E-sport-klubb har de E-sportsakademi, arrangementer og tiltak for elever som står i fare for å droppe ut. For at Brann skal kunne satse videre på et høyt nivå, blir Playwell en naturlig partner å samarbeide med. I tillegg til sin profesjonalitet deler Playwell og Brann like tanker og verdier.

Felles samfunnsansvar

- Vi ønsker at Vestlandet skal få det feteste gamingmiljøet, og samtidig skape en arena der alle er inkludert. Mange faller utenfor organisert idrett, og gjennom gaming kan vi skape en arena er alle skal få være med, uavhengig av alder og ambisjonsnivå. Det er veldig viktig å ta barns interesser på alvor, og ikke undergrave gaming som noe negativt.

 

- Sammen med Brann kan vi skape en felles arena og øke forståelsen for spilling som en positiv aktivitet, og samtidig ta et felles samfunnsansvar ved å skape et inkluderende miljø, sier Constandino Leiva, daglig leder i Playwell.

 

Brann har drevet med E-sport i snart to år, og deltatt i tre sesonger av Altibox eSerien. Nå vil klubben, i tillegg til den sportslige satsningen, å ta samfunnsansvar gjennom gaming.

- Det er mange gode grunner til at Brann er involvert i E-sport, forteller leder for marked, kommunikasjon og samfunnsansvar i Brann, Therese Andvik Rygg.

 

- Klubben ser alltid etter nye muligheter forut utvikle seg og styrke vår posisjon som en innovativ og framtidsrettet klubb.I tillegg ser vi at mange unge faller utenfor organisert idrett, og at man gjennom spilling skaper seg en sosial plattform. Sammen med Playwell, ønsker vi å skape en arena der alle er inkludert, fortsetter Andvik Rygg.

 

- Brann sin kompetanse innen toppidrett løfter Playwell sin satsing på spillerutvikling, samtidig som Brann drar nytte av Playwell sin erfaring og kompetanse innenfor gamingmiljøet. Nå er behovet for trygge, sosiale møteplasser for barn og ungdom ekstra stort. Derfor ønsker vi å forsterke tilbudet, samtidig som vi gi foreldre og andre voksenpersoner mer innsikt og forståelse for oppsidene med E-sport, sier Christina Sundli-Härdig, styremedlem i Playwell.

Gjør tiltak allerede nå

Som to konkrete tiltak vil Brann og Playwell arrangere en online FIFA-turnering og et webinar i samarbeid med eFotball-partnerne til Brann. Turneringen vil være åpen for alle som ønsker. Webinaret vil være rettet mot foresatte og aktive spillere for å øke forståelsen, kunnskapen og samtidig styrke viktigheten avspilling.

Teksten ble opprinnelig publisert på brann.no

Les også

Vil du ha hjelp til å lykkes med ideer og prosjekter?
Sammen finner vi en helhetlig tilnærming til deres utfordringer og mål, og utarbeider en handlekraftig og langsiktig plan
Ta kontakt