Mobilt studio og innovasjonssamtaler

Mobilt studio og innovasjonssamtaler

Hvordan arrangere festivaler uten at man kan møtes? Løsningen for Innovasjonsuken OPP ble å lage et mobilt studio.

I starten av 2020 hadde Innovasjonsuken OPP planlagt å gjennomføre Vestlandets store innovasjonsfestival med flere hundre deltagere. Planen var at vi skulle ha et stort åpningsarrangement med både faglige innlegg, kulturelle opplevelser og hyllest av både gründere, viktige innovasjonsaktører og næringslivet. I tillegg skulle det være store og små arrangementer gjennom hele uken.


Tre innholdskonsepter

Da vi nærmet oss sommerferien hadde mulighetene for å gjennomføre fysiske arrangementer begrenset seg betraktelig. Vi hadde heldigvis planlagt for tre ulike innholdskonsepter som skulle vise seg å være sentrale for å kunne tilby årets innovasjonsfestival.

1. OPPtur som var en Vestlandsturne i innovasjonsmiljøet. Hvor vi ble bedre kjent med næringshager, kunnskapsparker, investorer, næringsliv og gründere.

2. OPPkvikker som var en faglig webcast i samarbeid med BI, Høyskolen Kristiania, Universitetet i Bergen, Høgskulen på Vestlandet og NHH.

3. Innovasjonssamtaler med innovasjonsmiljøet, gründere og næringslivsaktører med tema om alt fra utenforskap, klimautfordringer, bærekraftsprosjekter og innovasjon.

OPPhuset i innovasjonsdistriktet

Før Bergen stengte ned i september hadde vi i løpet av tre innspillingdager gjennomført ti filmer med 20 ulike aktører. Vi hadde samlet noen av dem i OPPhuset som er en tom lagerhall midt i Innovasjonsdistriktet. Her kan du ta en gjensyn med innovasjonssamtalene.

VIS om utdanning, miljø – og klimateknologi

Innovasjonssamtale med  Ove Gjelsvik fra VIS som hadde invitert Ragnhild Fresvik i Sparebanken Vest og Kristoffer H. Engebø fra Eduplaytion til samtale om innovasjonsprosjekter.  Jacob Brekke hadde vært testpilot på mattespillet, Numetry deltok også. Vi fikk høre om det nye startup programmet innen miljø- og klimateknologi.

StartupLab om samarbeid mellom næringsliv og startups

Fredrik Harloff, sjef for teknologi og innovasjon i GC Rieber konsernet, Pål Erik Michelsen, direktør for merkevare og markedsføring i Lerøy og Åshild Aarø, community manager på STARTUPLAB var innom OPPstudio for å snakke om innovasjonsarbeid i større selskaper, samarbeid mellom gründerselskaper og etablert næringsliv. Samt det superspennende programmet, 20tretti.

Impact Hub om sosial innovasjon

Silje Grastveit, leder for Impact Hub, Kathrine Marthinsen, daglig leder i Folkelig og Vidar Aashus som er rådgiver i Næringsseksjonen med fokus på Finans, Design og Helse - Innovasjon og entreprenørskap i Bergen kommune. Hør deres prat om sosial innovasjon og felles satsing på innovasjonsprosjekter for å kunne lykkes.

Bergen kommune om Etablererprisen

Etablererprisen deles ut til kandidater som har etablert ny virksomhet i Bergensregionen, og som bidrar til å fornye eller berike lokalsamfunnet og inspirere andre potensielle etablerere til å starte næringsvirksomhet. I 2020 ble Etablererprisen delt ut for 15. år på rad. Vi inviterte Elin Sjødin Drange, næringssjef i Bergen kommune for å fortelle om Etablererprisen og kommunens arbeid med  innovasjon og nyskaping. Vi pratet med tidligere vinnere: Mark Bokenfohr i Transmark Subsea – tidligere WiSub. (2015) Stian Lavik i Motitech (2016) Aleksander Helmersberg i MillaSays ( 2018)

BergenWorks om inkludering i innovasjonsmiljøet

Christian Erichsen som startet BergenWorks og spacemanager Stefan Eide fortalte om deres prosjekt som gir arbeidstrening for dem som trenger det samtidig som og gründerbedrifter mulighet til å få verdifull arbeidskraft.

I siste utgave av magasinet til GC Rieber eiendom kan du lese mer om OPPhuset / Marinehallen som er den nye møteplassen i innovasjonsdistriktet.

Les også

Vil du ha hjelp til å lykkes med ideer og prosjekter?
Sammen finner vi en helhetlig tilnærming til deres utfordringer og mål, og utarbeider en handlekraftig og langsiktig plan
Ta kontakt