Kavlifondets podkast på tech-toppen

Kavlifondets podkast på tech-toppen

Kavlifondets podkast "Tech, håp & kjærlighet" suste inn på førsteplassen på Apple Podcasts' liste for tech-podkaster i Norge.

Den første episoden av Tech, håp & kjærlighet handler om netthat og hvordan teknologien har muliggjort vekst av hatefulle ytringer og trusler i det offentlige rom. Samtidig er teknologien et viktig verktøy i kampen mot netthat.

I episoden får man høre gründeren av No hate, Preben Carlsen, tidligere AUF-leder Mani Hussaini og tidligere kommunikasjonsrådgiver for Sylvi Listhaug, Espen Teigen. De deler erfaringer og tanker rundt hets og hatefulle ytringer på nettet.

Ideen om et netthatfilter startet etter at Carrlsen leset saken i A-magasinet om hvordan overlevende etter terrorangrepet på Utøya ble hetset og truet på nett. Artikkelen viralt og ble spredt lynraskt i sosiale medier. Les om da Carlsen ba nettverket sitt på Facebook om hjelp, og hvordan de jobber i dag.

Tech, håp & kjærlighet er en del av en større satsning fra Kavlifondet for å fremme effektiv bruk av teknologi i samfunnsnyttige prosjekter.

Les også

Vil du ha hjelp til å realisere dine prosjekter og nå dine målsettinger?
Book en erfaren kommunikasjonsrådgiver, konseptutvikler og prosjektleder
Ta kontakt