Fra verv til jobb i innovasjonsmiljøet

Fra verv til jobb i innovasjonsmiljøet

I mars fikk jeg holde innlegg om innovasjons- og oppstartmiljøet i Bergen for lærerprogrammet for fylkesmessen til Ungt Entreprenørskap Hordaland. Det ble en fortelling om hvordan jeg selv stumpet inn i miljøet i 2013.

Da jeg fikk forespørsel om å holde innlegg om innovasjons- og oppstartsmiljøet i Bergen var jeg litt usikker på hvor jeg skulle begynne... Det endte med en litt personlig vri krydret med presentasjoner fra folka mine i VIS, STARTUPLAB, Innovasjonsuken OPP, Impact Hub Bergen, Bergen.Works og First Tuesday Bergen

«Fra tillitsverv til å skape seg en arbeidplass i innovasjonsmiljøet i Bergen» handlet om hvordan jeg fant inngangsbilletten til miljøet via Startup Weekend Bergen mens jeg jobbet i Cox kommunikasjonsbyrå i 2013. Til tross for at jeg var gift med gründeren av Keyteq som ble etablert i 2002 hadde jeg ikke kjennskap til at det eksisterte et stort miljø for oppstartsbedrifter. Det måtte da være flere som ikke visste om dette?

Sammen med gjengen i Startup Weekend etablerte vi en gründeravis som ble sendt ut med Bergens Tidende. Den tok for seg både gründere, støttespiller og arrangementoversikt om hva som skjedde i byen, og vi etablerte GEW som nå er Innovasjonsuken OPP.

Deretter fikk jeg en annen inngang til hvordan man kan jobbe med innovasjon. Via rollen som digitalsjef i Kavli og Q-Meieriene hvor vi jobbet med forbrukerdrevet innovasjon og hele tiden jaktet på bedre måter å gjøre ting på.

Oppdrag fra Startup Extreme ble startskuddet for etableringen av ihärdig. Og deretter fulgte spennende prosjekter som Matjungelen med gjengen i Folkelig, ulike innovasjonsarena for TV 2, innovasjonsfestival og havkonferanser med VIS og ikke minst Tech, håp & kjærlighet som er Kavlifondets satsing hvor vi kobler samfunnsnyttige prosjekter med teknologi. Først med podkastserie og nå med studententreprenørskap.

En megastor takk til alle som gjennom årene har gitt meg mulighet til å jobbe med folka med de skarpe hodene og de varme hjertene.

Les også

Vil du ha hjelp til å lykkes med ideer og prosjekter?
Sammen finner vi en helhetlig tilnærming til deres utfordringer og mål, og utarbeider en handlekraftig og langsiktig plan
Ta kontakt