Folkelige folk

Folkelige folk

Jeg har fått svinge meg inn i Matjungelen igjen for å pønske ut lekne måter å lære SFO om mat som er godt for kropp og klode.

Mange barn er svært opptatt av både mat og miljø. I Matjungelen kan de utforske og oppdage en verden av temaer knyttet til mat og bærekraft. Gjennom jevnlig lek og aktivitet på SFO lærer de praktiske og teoretiske ferdigheter om et næringsrikt og bærekraftig kosthold.

Matjungelen vokser

Jeg har fått være med på leken når Folkelig har utarbeidet flere e-læringsvideoer, rekruttert flere SFO og kommuner. Samt utarbeidelse mer materiale. Nå er det 60 kommuner, 200 SFO og 20 000 barn som har blitt en del av den stadig voksende Matjungelen.

Webinar med Mette Nygård Havre og utarbeidelse av e-læringsvideoer er nysatsinger for å lære SFO enda mer om mat og bærekraft

Lekende læring

SFO skal gjennom et variert utvalg av aktiviteter som dyrking, lage smoothie, epleforsking, butikkekspedisjoner, krydderløype og sorteringsstafett gi barna en aktiv fritid med gode matopplevelser i SFO. Med aktiviteter som jungeldulting og avstemming på det beste SFO-brødet får barna mulighet til å bruke og formidle engasjementet sitt, slik at de også kan være med på å påvirke andres matvalg i positiv retning.

Det er de voksne som organiserer jungelaktivitetene på SFO, og får både e-læring og pedagogisk materiell til aktivitetsoppleggene fra Matjungelen. Aktivitetene kan SFO selv justere slik at de passer inn i deres lokale SFO-hverdag.

Innholdet i Matjungelen er kunnskapsbasert og i tråd med Helsedirektoratets kostråd og Nasjonal faglig retningslinje for mat og måltider i skole og SFO. Matjungelen er utviklet av Folkelig i samarbeid med Opplysningskontoret for frukt og grønt, Høgskulen på Vestlandet og Nasjonalt senter for mat, helse og fysisk aktivitet, på oppdrag fra Helsedirektoratet.

Hopp inn i Matjungelen for å bli bedre kjent med prosjektet.

Les også

Vil du ha hjelp til å lykkes med ideer og prosjekter?
Sammen finner vi en helhetlig tilnærming til deres utfordringer og mål. Vi utarbeider en langsiktig strategisk plan for å oppnå dem
Ta kontakt