Full rulle med First Tuesday

Full rulle med First Tuesday

I desember 2018 ble jeg kjent med gjengen i First Tuesday, like etter ble jeg partner og styremedlem. Til neste år fyller nettverket 20 år.

First Tuesday Bergen har siden 2000 vært en av vestlandets største nettverk innen innovasjon og teknologi. Det er et uformelt nettverk og en faglig- og sosial møteplass.

Vi arrangerer ti arrangementer i året i samarbeid med ulike bedrifter og aktører på Vestlandet. Arrangementene har hatt en tematisk spennvidde fra nanoteknologi, fintech, romfart og entreprenørskap, for å nevne noe.

First Tuesday har i 2019 vært involvert i alt fra Startup Extreme, Game Changer Investor Summit, Innovasjonsuken OPP. I tillegg til å ha tatt for seg tema fra sirkulærøkonomi, AI, datasikkerhet og ledelse.

Samarbeid gir mer tyngde

I mars 2019 arrangerte vi kick off-arrangement for Startup Weekend på First Tuesday. Tema var bærekraftige byer og samfunn. Bergensmagasinet var innom for, og skrev artikkel om både arrangement og de to nettverkene, Startup Weekend og First Tuesday. Les artikkelen som Bergensmagasinet skrev i mars.

For å skape bærekraftige byer trenger vi innovative ideer og mennesker med gründerkompetanse

Årets siste First Tuesday

På årets siste First Tuesday samlet vi coworkingstedene i Bergen for å dele suksesshistorier om gründere, miljøet, samarbeidsprosjekter og visjoner for innovasjonsbyen Bergen.

Visste du at Norges første coworkingsted ble opprettet i Bergen?

Silje Grastveit fortalte hvordan Norges første coworking-hus, Impact Hub Bergen jobber med sosial innovasjon, bærekraftige samfunn og nye løsninger på sosiale utfordringer.

Åshild Aarø fra STARTUPLAB som hadde tatt med seg oppstartsselskapet, Bygr presenterte deres inkubator og akselerator for ambisiøse teknologiselskaper.

Bergen.Works stilte med tre ulike oppstartsbedrifter. Stine Andreassen fra WA.works fortalte blant annet om samarbeidsprosjekter mellom oppstartsbedrifter på coworkingssteder. Camilla Mjøen fra Friskus presenterte deres nasjonale aktivitetskalender. Constandino Leiva fortalte om gamingmiljøet og elitesatsingen på esport hos Playwell Gaming Center.

Erlend Hausken fra BKOLON ga oss et innblikk i hvordan de har skapt et sted for fremtredende kreative, kunstnere og gründere. De har skapt et sted som de hadde savnet i Bergen.

Ove Gjelsvik delte suksesshistoriene til gründerne som har vært tilknyttet VIS, og deres ambisiøse planer for 2020.

Christopher Rosenkilde fra Innovasjon Norge - Vestland ga en introduksjon av hva de kan bidra med og viktigheten av samhandling på Vestlandet.

Hans Hag fra Innovasjonsuken OPP avsluttet kvelden med et strålende eksempel på hva vi får til når hele miljøet samarbeider - Vestlandets innovasjonsfestival.

Tidenes år for First Tuesday

Takket være våre sponsorer og samarbeidspartnere Amesto, Dealflow, DNB Bank ASA og Deloitte har vi kunne levere tidenes år med rekordoppslutning på arrangementer. Vi har fått høyaktuelle foredragsholdere og en god bredde av spennende aktualiteter på programmet.

Vi kan glede oss over arbeidet som ble lagt ned i 2019, og ser frem til å ta fatt på nye tema, finne aktuelle foredragsholdere og rekruttere enda flere medlemmer.


I 2019 hadde vi:

🚀 4000 medlemmer
🎟 2400 besøkende
🎤 100 på talerlisten
🎪10 arrangementer

Til neste år fyller vi 20 år og skal ta et dypdykk på hvem som tidligere har vært på scenen, hvilke forretningsavtaler som har blitt inngått, prosjekter som har blitt realisert og historier fra tidligere arrangement. Har du tips til hva du vil se mer av i 2020? Ta kontakt.

Les også

Vil du ha hjelp til å lykkes med ideer og prosjekter?
Sammen finner vi en helhetlig tilnærming til deres utfordringer og mål, og utarbeider en handlekraftig og langsiktig plan
Ta kontakt