Energisk ettåring
Foto: Jo Stevenson

Energisk ettåring

1. april fylte ihärdig ett år. Det ble forbigått i stillhet. Nå er det på tide å gi ambisiøse oppdragsgivere og enestående støttespillere en hyllest.

Flere har spurt hvordan det har vært å starte for seg selv...

I løpet av året har det vært mange hektiske arbeidsøkter. Jeg har bevegd meg langt utenfor komfortsonen. Hatt bekymringer om kommende oppdragsmengde. Følt at jeg har hatt uoverkommelig arbeidslister. Til tider har det vært veldig ensomt i "enkeltmannsforetaket". Det hele har ikke vært enkelt å kombinere med å være firebarnsmor og ha uhelbredelig FOMO (; fear of missing out").

Men det har vært enda flere oppturer enn nedturer. Den herlige lykkerusen når prosjekter har blitt realisert er uslåelig. Jeg har lært utrolig mye, og har vært heldig som har fått bidra på givende og viktige prosjekter med dyktige samarbeidspartnere.

TEAM MATJUNGELENElisabet Kolbrun Hansen i Kolbrun Retorikk, Christina Sundli-Härdig i ihärdig og Kathrine Marthinsen i Folkelig. Foto: Martine Haugen, Bergensmagasinet
Jeg har samarbeidet med Elisabet Kolbrun Hansen i Kolbrun Retorikk og Kathrine Marthinsen i Folkelig om Matjungelen.
Foto: Martine Haugen

Selskapet ble startet før jeg fikk konkretisert hva ihärdig skulle bli, og hvordan selskapet skulle utvikle seg. I startfasen bestemte jeg meg for at ihärdig skulle favne om tre viktige verdier – iherdig, nysgjerrig og troverdig. Når jeg gjør et raskt tilbakeblikk synes jeg at de dekkes inn prosjektene.

Iherdig

Jeg startet ihärdig for å kunne hjelpe andre med å lykkes med deres ideer og prosjekter. Etter nærmere 20 års yrkeserfaring innen kommunikasjon- og markedsføringsarbeid, med spisskompetanse innen web og sosiale medier. I ulike roller som digitalsjef, redaksjonsleder, byråleder med både fag-, prosjektleder- og personalansvar i alt fra større digitale leveranser, kommunikasjonskampanjer til koordinering av større samhandlingsfora. Denne erfaringen ønsket jeg å ta i bruk for å bidra inn i flere prosjekter innenfor fagfelt og emner som jeg engasjerte meg i.

Nysgjerrig

Gjennom tidene har jeg møtt utrolig mange dyktige fagpersoner innenfor spennende fagfelt. Jeg er oppriktig veldig nysgjerrig på mennesker, ulike fagretninger, nye innfallsvinkler og perspektiver. Nysgjerrigheten er nok det som har dratt meg mot miljøene hvor jeg har hatt tillitsverv. I fjor skulle det vise seg at dette engasjementet skulle bli selve grunnsteinen i nyetableringen.

Troverdig

Jeg har hatt tillitsverv i alt fra studentpolitikk, studentmiljø, ledet foreldreutvalg, boliglagsprosjekter og ikke minst – engasjert meg i innovasjonsmiljøet i Bergen. Fem år etter at vi i Startup Weekend-teamet etablerte Bergens første innovasjonsuke fikk jeg en henvendelse fra Startup Norway. Det ble startskuddet for ihärdig.

Team Extreme 2018. Foto: Fredrik Steen
Team Extreme 2018
Foto: Fredrik Steen

Ambisiøse oppdragsgivere

Maja Adriaensen, daglig leder i Startup Norway spurte om jeg kunne være med å lage verdens mest ekstreme startupfestival - Startup Extreme i 2018. Dette ble ihärdig sitt første oppdrag.

Startup Extreme:
Nå er vi igang med årets satsing som blir ledet av Lisa Marie Nyvoll. De lever virkelig opp til navnet – det skal være en dobling av deltagerantall, fetere program, mer ekstremsport og kobles mot Ekstremsportveko. Vil du bli med på det elleville arrangementet 24.-26- juni bør du hanke inn billett allerede nå.

Matjungelen: 
Jeg har hatt flere ulike arbeidsgivere i år, hvor Matjungelen har vært en av de største. Det har vært et drømmeprosjekt. Vi har jobbet med et viktig kunnskaps- og aktivitetsopplegg hvor barn og SFO-ansatte har fått lære mer om mat og bærekraft. Jeg er imponert over hva Kathrine Marthinsen i Folkelig har fått til, og jeg gleder meg til å følge prosjektet videre fra sidelinjen. Akkurat nå er påmeldingen for neste runde åpnet, så det er bare til å svinge inn i jungelen for å melde seg på.

ihärdig har flyttet fra Folkelig på Impact Hub Bergen til nye prosjekter.
Foto: Impact Hub Bergen

I mars byttet jeg kontorplass fra Folkelig på Impact Hub Bergen til noen andre kjenninger i innovasjonsmiljøet i Bergen - VIS som holder til på Marineholmen og i Mediekuben på Media City Bergen.

Innovasjonsuken OPP: 
I en årrekke har jeg samarbeidet med VIS/Bergen Teknologioverføring på frivillige prosjekter gjennom Startup Weekend Bergen og Innovasjonsuken OPP. Nå skal jeg jobbe sammen med team start/skalering hos VIS (tidligere Bergen Teknologioverføring) på ulike prosjekter. Blant annet med ytterligere arbeid for Innovasjonsuken OPP, Vestlandets store innovasjonsfestival som skal avholdes 16.-22. september, og bidra på en nysatsing som skjer samme uke, THE OCEAN.

Samarbeidsaktørene i Innovasjonsuken OPP
Foto: Tripod

THE OCEAN: 
Tirsdag 17. september skal havnæringene og forsknings- og utdanningsinstitusjonene gå sammen om en ny begivenhet, THE OCEAN, en ny møteplass om havet. Hvor man skal fokusere på kunnskapsdeling, samhandling og teknologiutvikling. Følg med for her er det mye spennende i vente.

Deler av styringsgruppen i THE OCEAN
Foto: Margrethe Vikan Sæbø

Enestående støttespillere

Jeg vil gjerne takke alle som har hatt troen på ihärdig, delt sine erfaringer og kompetanse, invitert til samtaler og kundemøter, sendt prosjekter min vei og gjort det mulig at ihärdig har stødig kurs mot neste bursdag.

Familien har vært tålmodig og fantastiske støttespillere. Årets hverdagshelt er mannen min, Alexander. Han har vært hjemmelagets stødige kaptein, den rauseste kjæresten, min uunnværlige mentor og en datakyndig tallknuser. En allsidig altmuligmann. Han er rett og slett enestående <3

Familien Sundli-Härdig
Foto: Takknemlig mor, kone og gründer


Les også

Vil du ha hjelp til å lykkes med ideer og prosjekter?
Sammen finner vi en helhetlig tilnærming til deres utfordringer og mål. Vi utarbeider en langsiktig strategisk plan for å oppnå dem
Ta kontakt