Aktivitetstilbud for VilVite

Aktivitetstilbud for VilVite

Som firebarnsmor har det vært hjerteskjærende å se skole-, idrett- og fritidstilbud måtte bli satt på hold. Jeg var derfor ikke i tvil da VilVite spurte om vi kunne pønske ut hva vi kan skape av aktiviteter og opplevelser mens VilVites utstilling måtte være stengt frem mot sommeren.

Oppgaven var å utvikle tilbud for fritidsgjestene i perioden frem til sommerferien. For å finne ut hva de ønsket seg dro vi ut for å spørre barna ønsket mer av.

Aktiviteter for kropp og hode

Basert på innspillene ble første lansering en aktivitetsløype sammen med idrettslaget Varegg og Stolpejakten hvor familier fikk brukt både kropp og hode. Etter tilbakemeldinger fra byens barn og unge lagde vi en litt annerledes byvandring i Bergen sentrum fylt av aktiviteter, mattenøtter og naturfagsgleder. 

- Barn og unge ønsker å bevege seg mer, men de beveger seg i realiteten stadig mindre. Dette var situasjonen før korona, og har blitt forverret med pandemien. Derfor satser nå VilVite stort på fysisk aktivitet. Samarbeidet med Varegg om Stolpejakten er midt i blinken fordi vi kombinerer fysisk aktivitet og bevegelse med små realfagsnøtter. Lekende læring, kort og godt, som jo er kjernen i VilVites metode, forteller Lars Legaard Marøy, administrerende direktør i VilVite. 
 Han retter også en takk til Christian Rieber og GC Rieber Fondene, som initierte samarbeidet mellom Varegg og VilVite.

Kunnskapbasert lek

Idrettslaget Varegg så raskt etter oppstart i mars at stolpene har potensiale til å brukes til mer. Ved å koble på lek og kunnskap når man besøkte stolpene.

- Vi tenkte på hvem vi kunne samarbeide med for å utvikle dette, og tankene gikk raskt til VilVite. De evner å koble kunnskap med opplevelser og det å ha det moro og være nysgjerrig. Vi tror at med VilVite sin kompetanse og våre stolper kan dette gjøre det enda kjekkere å gå på stolpejakt i fremtiden. Ikke minst å besøke stolper på nytt, sier Jan Kjærner-Semb i idrettslaget Varegg.

Les mer om aktivitetsløypen og Stolpejakten

Utendørsaktiviteter og vitenshow hos Akvariet

I samme periode besøkte VilVite skoler og barnehager, laget digitale læringstilbud og opplevelser, samt utviklet en bærekraftsutstilling frem mot gjenåpningen. I tillegg til lekbaserte kunnskapsleker i VilVites nabolag flyttet vi inn til Akvariet med vitenshow. Markerte verdensdagene for bier og biologisk mangfold med blant annet birøkter, hadde boblende såpebobleaktiviteter og arrangerte familiedag i Nygårdsparken.

Les mer om utendørsaktivitetene til VilVite

Nyåpning på vitensenteret

Nå har VilVite endelig åpnet igjen. Nå kan du utforske utstillingen, delta på sommerprogrammet, bli med på tokt med nytt vitenshow, kode eget dataspill og delta på insektsveksted. Ønsker VilVite lykke, lykke til med kunnskapsrik læring for vestlandets utforskere. Les mer om programmet og hva som skjer fremover.

Oppdragsgiver: VilVite
Rådgivning, konseptutvikling og kommunikasjonsarbeid:
ihärdig

Les også

Vil du ha hjelp til å lykkes med ideer og prosjekter?
Sammen finner vi en helhetlig tilnærming til deres utfordringer og mål, og utarbeider en handlekraftig og langsiktig plan
Ta kontakt