Webcast for studentene
Webcast, Social with BISO

Webcast for studentene

Kavlifondet, BIs studentorganisasjon (BISO) og BI samarbeider om sosiale tiltak for å redusere ensomheten i studentmiljøet. Arbeidet ble kickstartet i en webcast med Henrik Asheim, forsknings- og høyere utdanningsminister og Erik Follestad fra podkasten "Hvordan har du det mann?".

Kavlifondet sin satsing Tech, håp & kjærlighet skal fremme effektiv bruk av teknologi i samfunnsnyttige prosjekter. Fokus er tiltak for å bedre barn og unges psykiske helse og forhindre utenforskap

En omfattende spørreundersøkelse om smitteverntiltak, livskvalitet og psykisk helse fra FHI viser at flere sliter med ensomhet og psykiske plager, og at de unge og aleneboende sliter mest. Én av fire oppgir at de ikke er fornøyd med livet. En tredjedel av studentene er ensomme. Den psykiske belastningen er størst i Bergen og Oslo hvor smittevernstiltakene har vært mest omfattende.

Social with BISO

En av de sosiale tiltakene var "Social with BISO" som er et nasjonalt sosialt tilbud for BI-studenter. Ble lansert med et ukesarrangement 15.- 21. Februar, og skal deretter være en rekke sosiale tiltak gjennom året. Aktiviteter vil være alt fra webcaster, turneringer, fysiske utendørsaktiviteter og konkurranser. Flere vil ha digital interaksjon på tvers av de ulike studiestedene. Samt en rekke lavterskeltilbud på campus.

I starten av februar fikk Norge ytterligere restriksjoner noe som gjorde at vi måtte være enda mer kreativ på hvordan vi skulle gjennomføre. Løsningen ble innspilling av intervjuer via Zoom med et minimalt produksjonsteam: prosjektleder, konferansier og filmprodusent.

Christina Sundli-Härdig, Prosjektleder for Kavlifondets Tech, håp & kjærlighet, Marte Telje - konferansier for Social with BISO og filmprodusent, Sjur Pollen

Kompetanseheving i vanskelige tider

I webcasten pratet vi med forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim om det å være student i vanskelige tider. Han delte erfaringer fra egen studietid, fortalte om regjeringens tiltakspakker og ga råd om hvilken kompetanse Norge trengte mer av fremover.

Henrik Asheim, forsknings- og høyere utdanningsminister


Noen å prate med

Erik Follestad syns det er vanskelig å snakke om følelser. Det er han ikke alene om. I podkasten "Hvordan har du det, mann?" får han de tøffe gutta til å snakke seriøst for en gangs skyld. I webcasten delte han sine erfaringer fra studietid, sportskarriere og om hvordan man håndterer vanskelige følelser. Han har en klar oppfordring om å prate mer sammen, og om å bry seg om medstudenter.

Erik Follestad fra Spårtsklubben og "Hvordan har du det, mann?"


Status fra studenthverdagen

Elin Akre Trønnes som er foreleser på BI innen organisasjonsatferd og psykologi delte sine erfaringer og kunnskap. Hun fortalte om studenters behov for struktur i hverdagen. President i BISO, Marius Clem beskrev den nye studiehverdagen og hva studentene melder tilbake av behov.

Konferansier Marte Telje sammen med foreleser Elin Akre Trønnes og president i BISO, Marius Clem

Webinar for diskusjon og kompetansedeling


Intervjuene ble forhåndsinnspilt. Livesendingen ble gjennomført som webinar, slik at både studenter, BI-ansatte og samarbeidspartnere fikk mulighet til å delta på diskusjoner og debatter underveis.

Teknisk ansvarlig, Kenneth Westby og prosjektleder Christina Sundli-Härdig



Anne Linn Strøm- Erichsen er administrasjonsleder ved BI Campus Bergen og har deltatt i prosjektteamet siden oppstart, og har utelukkende gode erfaringer:

- BI synes dette tiltaket er fantastisk flott og veldig viktig! Det gode samarbeidet mellom engasjerte studenter i BISO (BI’s studentforeningen), Kavlifondet og administrasjonen på BI har vært en stor styrke i prosjektet. Det har det også vært at prosjektet er nasjonalt og på tvers av alle campusene. Vi vet at dette er en krevende tid for studenter og har fått mange tilbakemeldinger på at konkrete tiltak gjennom «social with BISO» har vært viktig for mange i denne tiden. Vi er stolte over å ha så engasjerte studenter som jobber for felleskapet og for å redusere ensomhet. Vi er også stolte over å få samarbeide med Kavlifondet og å realisere ideer gjennom deres satsing «Tech, håp & kjærlighet. Responsen fra studenter og BI ansatte har vært utelukkende positive. Vi ser frem til videre samarbeid for å redusere ensomhet og utenforskap.

Oppdragsgiver: Kavlifondet
Idé, konsept & produksjon: ihärdig

Les også

Vil du ha hjelp til å lykkes med ideer og prosjekter?
Sammen finner vi en helhetlig tilnærming til deres utfordringer og mål, og utarbeider en handlekraftig og langsiktig plan
Ta kontakt